POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dw6560

Új Doctor Who 6.5 és 6.6

Az új sorozatról részenként

The Rebel Flesh (A lázadó Hús)

The Almost People (Majdnem emberek)

Láttunk már műanyag másolatokat, klónokat, alakváltó idegeneket és olyan fajokat akik emberi testeket húztak magukra, de bármilyen magas szintre fejlesztett utánzatokat hoztak létre mindig meg lehetett különböztetni őket az emberektől. Amikor azonban önmagunkat kezdjük el másolni, fel kell készülnünk rá, hogy eljön a napja, mikor a másolat minden részletében megegyezik az eredetivel, és senki sem fogja tudni megmondani melyikünk melyik.

Tökéletes helyettes

Vannak nagyon veszélyes munkák, amit nem lehet gépekkel végeztetni, vagy ha mégis, akkor az a gép legyen könnyen irányítható, teljesen ránk szabott, akár csak a saját testünk, ami biztonságos távolságból telepatikusan vezérelhető, és amiért nem annyira kár, mert bármikor lehet belőle másikat készíteni.

A 22. században egy 13. századi kolostor épületében olyan savakkal dolgoznak, ami mindent azonnal felold amivel csak érintkezik, ehhez használják az ott dolgozók saját testük másolatait, miközben ők egy hámnak nevezett szerkezetben alszanak, és irányítják a dolgozóikat.

dw651

A Hús

Egy élő, programozható anyag, ami sejtszinten önmagát is képes lemásolni, így korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. A megfelelő adatokkal úgy tudják manipulálni, hogy bármilyen élő organizmust a legkisebb részletekig le tudnak másolni vele.

Majdnem emberek

Egy erős napkitörés miatt a folyamat megváltozott, és a másolatok leszakadtak irányítójukról, átörökítve magukba minden emléket és érzést amit az eredeti tulajdonosok is magukénak tudhattak. A húsból készült testeknek így is idő kell, hogy teljesen stabilizálódni tudjanak, eközben néha energiatakarékosabb formára váltanak, ami valamivel alaktalanabb és színtelenebb emberi formát eredményez. Magukra viszont egészen élő és érző létformaként tekintenek, és azt gondolják ugyan olyan joguk van életben maradni, mint az embereknek.

Az emberek

Az emberek egészen máshogyan gondolják, félnek az elszabadult másolataiktól. Szerintük eddig is humánusan bántak velük, mert mikor hetente egy-egy példány belepottyant a savtartályba, akkor sem érezhettek fájdalmat. Roryék azonban találnak egy olyan részleget, ahol a sérült példányok egymásra dobálva fekszenek egy sarokban, mintha csak elhasznált munkaruhák lennének, és ez valóban nem fest valami kedvező képet róluk.

A Doctor

A Doctor mindent megtesz annak érdekében, hogy a két oldal megismerhesse egymás pozitív tulajdonságait, még arra is képes, hogy a saját másolatának tetteti magát, ezzel Amy-t is megtévesztve. A másolatok más jeleket adnak mint az emberek, így a Doctor a szónikus csavarhúzójával meg tudja különböztetni őket, és vissza is tudja alakítani hússá a testeket. Ha sikerül elegendő információt gyűjtenie, még azt is vissza tudja keresni, honnan küldik a test irányításához az eredeti jeleket.

dw662

Amy

Erre azért van szükség, mert valamikor az 52. században a hús programozása olyan fejlett szinten működtetett technológiává vált, hogy még a másolatok sem tudják magukról, hogy csak másolatok, és valójában ott fekszenek egy szobában, arról álmodva, hogy a Doctorral utazgatnak. Amy arra ébred, hogy a képzeletében néha megjelenő félszemű nő arca a lehető legvalóságosabb mindabból amit az utóbbi pár hónapban látott maga körül, és ez a nő most azt mondja neki, hogy nyomjon erősen, mert jön a baba.

dw663

Oszd meg másokkal is!