POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
1-45-2

Új Doctor Who 1.4 és 1.5

Az új Doctor Who sorozatról részenként

1.4 Aliens of London (A londoni ufó)

1.5 World War Three  (A harmadik világháború)

A dupla rész, ahol majdnem feladtam mikor először kezdtem el nézni a sorozatot. Mert lehet még gázabb, sőt gázosabb egy űrlény, és ha valahogy sikerülne ettől elvonatkoztatnunk, akkor is nehéz megemészteni a rakéta vs. gardrób összecsapásának kimenetelét. A Doctor és Rose viszonya majdnem egy szokványos párkapcsolat felé halad, ami szintén nem tűnik jó iránynak. Az egyedüli aki képes megmenteni ezt a sztorit, Harriet Jones lesz, az ő karaktere legalább vicces. Nem mellesleg azért az is elég jól néz ki, mikor az űrhajó letarolja a Big Bent!

1-45-1

Kicsoda a Doctor?

A Doctor földi látogatásai során – a klasszikus sorozatban is – gyakran volt segítségére egy titkos katonai szervezetnek, ezért ismerte fel a rendszer. A neten viszont már nem fognak találni róla semmilyen információt, mivel töröltetett magáról minden adatot. Azt is megtudhatjuk, hogy 900 éves, tehát még nagyon fiatal.

Az idegen faj

Raxacoricofallapatorian

Egy kalcium-alapú, tojásrakó faj a Raxacoricofallapatorius bolygóról, ahol több fajtájuk is ismert. Az embereknél magasabbak, kiváló a szaglásuk, áldozataikra vadászni szoktak. Az ecetsav végzetes rájuk nézve, de a kechup és a kóla is hatásos lehet ellenük.

Sletheen

A Raxacoricofallapatorian fajon belül egy család, akik semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, ha valamiből üzleti hasznot remélnek. Bűnöző kereskedők, akikre a saját bolygójukon is halálbüntetés várna. A nyakukon viselt eszközzel képesek egy kompressziós mezőt létrehozni, ami lehetővé teszi számukra, hogy a náluk valamivel kisebb testű áldozataik bőrébe bújjanak.

Oszd meg másokkal is!