POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dalek

Új Doctor Who 1.6

Az új Doctor Who sorozatról részenként

1.6 Dalek (Az ősellenség)

Bemutatkozik a Dalek. Látszólag ártalmatlan. Nagy, lassú és nehéz, inkább tűnik hisztérikus őrültnek, mint értelmes lénynek. Az egész formája, a fegyverei, de még a hangja is, meg ahogy villog a két kis lámpája a fején amikor beszél, majdhogynem aranyos, egyébként meg inkább nevetséges. Nem igazán lehet komolyan venni a világuralomra való törekvéseit. Egyszerűen csak meg kell állítani.

Valahogy.

Akárhogy!

És az utolsó, amit ezután hallani fogunk az lesz, hogy: EXTERMINATE! (Megsemmisíteni!)

Ebben a részben azok is jobban megismerkedhetnek pár Dalek-tulajdonsággal, akiknek eddig volt szerencséjük elkerülni őket.

d1

A feje körbe tud forogni, ezen van a szemrúd, alatta a Dalek azonosító címke. A szem az egész szerkezet legsérülékenyebb része.

d2

A pumpa végű szívókarral tudja használni a tárgyakat, de ahogy ebben a részben már láthattuk, fegyverként is működhet.

d3

Itt éppen egy feltörhetetlen kódot tör fel, ahogy a Doctor mondja, a Dalek zseni.

d4

A másik kar, általában egy nagyon erős fegyver, ami messziről is képes a pusztításra. Lehet ez más eszköz is, lángvágó, lángszóró, szúró, vágó, szerelő, érzékelő kar.

d5

A Dalek képes rövid időn belül nagy mennyiségű információt letölteni, energiát elvonni, a sérüléseit azonnal helyre tudja állítani.

d6

Akár úgy is gyilkolhat, hogy csak hozzáérnek, de ebben a részben Rose-ból genetikai anyagot különít el, hogy sejtszinten építhesse újra magát.

d7

Láthattuk, hogy a földi fegyverek teljesen hatástalanok ellene, mivel erőtér védi, de a külső burkolata is különleges fémből, Dalekenium-ból készült.

d8

A lépcső sem akadály, már antigravitációs eszköz működteti, előtte lökhajtással voltak képesek felemelkedni.

d9

De ki van ott bent? A nyitható kamra belsejében ül és irányít egy polip-szerű lény, a Dalek, akit ebben a részben láthatunk először teljes valójában. Egy mutáns faj, megfosztva minden érzelemtől, aki most Rose miatt tovább változott valami mássá, és akinek pusztulnia kell, amiért nem Dalek.

d10

Szép látvány az önmegsemmisítő művelet. A kis gömbökben robbanótölteteket tárol, amik mások ellen is felhasználhatóak.

Kicsoda a Doctor?

A Doctor egy idegen. A Doctor egy Timelord. Két szív, kettős érrendszer. Több faj tekinti ellenségének, láthatjuk is az egyiknek a fejét, mint kiállítási tárgyat. A Doctor ellensége a Dalek, köztük és a Timelordok között zajlott az utolsó nagy Időháború, ahol majdnem teljesen kipusztult mindkét faj. “És te mivé változol Doctor?” Kérdezi Rose, és úgy látszik, a Doctor döntéseit az is meghatározza, hogy ki van mellette és mivel áll szemben.

 

Oszd meg másokkal is!