POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
94504

A Master/Mester rövid története

Azaz hogyan is jutottunk el idáig. Ki a Master, honnan jött, milyen kapcsolatban áll a Doctorral, egészen a klasszikus részekig visszamenőleg? A BBC kiadott erről egy videót, amit feliratoztunk nektek, és nem mellesleg, szövegesen is itten van, hogy mi is volt régen.

Kérlek várj, amíg a videó töltődik…

Fordítást köszönjük Varga Rékának!

Sziasztok, a nevem Sacha Dhawan, és adok egy rövid áttekintést a Mester történetéből, olyan kevés idő alatt, amennyire csak lehetséges. Remélem. Kezdjük!
Ahogy a Doctor, a Mester is egy időlord a Gallifrey bolygóról, gyermekkorukban legjobb barátok voltak. A Mester szintén egy lopott TARDIS-ban hagyta el otthonát, de a Doctorral ellentétben úgy döntött hatalmas mértékű káoszt és gonoszságot okozva járja be az univerzumot.
Amikor először találkozunk vele, szövetséget próbált kötni a halálos Nestene Tudattal. De a Doctor közbelépett és a terv nem sikerült, ez azonban nem állította meg a Mestert abban, hogy kövesse a Doctort földi száműzetése alatt a hatalomért küzdött harcban.
Oké, ezután a Doctor és a Mester a Gallifrey-en találkozott, amikor is a Mester már elérte regeneráiós ciklusának végét és eléggé „bomlott” állapotban láthatjuk, mely szörnyű külsőt kölcsönzött neki, sármját forrongó gonoszság váltotta fel, mely alapján a Doctor a „gonosz kvintesszenciájának” bélyegezte.
Idővel a Mester másik testet lopott és elkezdett tervezni… Ez a terv Logopolis pusztulását jelentette, és ezt a katasztrófát csupán a Doctor tudta megelőzni, elhozva az univerzum végét.
Az ötödik, hatodik és hetedik Doctor a Mester ezen megtestesülésével harcolt szerte a galaxisokon, az 1215-ös Angliától a messzi Gepárdemberek bolygójáig.
Ezután lopott egy másik testet, miután 1999 körül elmenekült San Franciscóból, és majdnem sikerült elpusztítania a földet a TARDIS segítségével.
A Doctor utazásai tovább folytatódtak, s visszatért a Gallifrey-re, kulcsszerepet játszva az időlordok és dalekek között zajló időháborúban.
Szóval lépjünk gyorsan a Malcassario bolygóra, ahol a feltámadt Mestert álcázva láthatjuk a jószívű Yana professzor bőrében. Még ő maga sem tudta, hogy ő a Mester, egészen addig, amíg a zsebórának álcázott szerkezet ki nem nyílt és igazi személyisége ki nem szabadult, melynek eredményeképpen a Mester megölt egy utazótársat, ellopta a TARDIS-t és otthagyta meghalni a Doctort.
Amikor a Doctor újra szemtől-szembe találkozott a Mesterrel, az Herold Saxon, Nagy-Britannia miniszterelnökének testébe regenerálódott, s így próbált meg minden élő embert helyettesíteni saját magával, megalkotva ezzel a Mester fajt. A Doctor azonban képes volt megakadályozni tervét és újra legyőzte a Mestert!
A Doctor számos alkalommal harcolt a Mester következő megtestesülésével, Missyvel, de nagy meglepetés volt készülőben. Miközben egy hatalmas gyarmatosító hajón ragadtak egy fekete lyuk horizontján, a Doctor és társa felfedezte, hogy a szeretetreméltó utas, Razor, valójában a Mester – álcázva. Missyvel összedolgozva, a két Mester egyesítette erejét, hogy örökre leszámoljanak a Doctorral, de a legnagyobb csavar csak ezután jött: Missy hátbaszúrta a Mestert! Tudva, hogy haldoklik és Missyvé regenerálódik a Mester hátbalőtte Missyt a lézer csavarhúzójával.
Ekkor találkoztunk a legutóbb a Mesterrel. Egészen mostanáig…

Oszd meg másokkal is!

Szerző:

Emphus

Email: admin {csiga} doctorwhohungary {ponty} hu