POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
pompeii

Az új Doctor Who 4.3

Az új Doctor Who sorozatról részenként

4.3 The Fires of Pompeii (Pompeji lángjai)

(A 4.2 és 4.3 epizódok sorrendje felcserélődött)

Az idő még mindig bonyolult. Nagyon bonyolult. Vannak szabályok, amiket jó ha figyelembe veszünk, és vannak olyanok is amiket feltétlenül meg kell szegni. Igyekezzünk minél kevesebb pillangóra lépni, ne tervezzük megölni a saját nagyapánkat, de ne is mentsünk meg senki olyat akinek ismerjük a halála körülményeit. Ha tudjuk, hogy a vulkán ki fog törni, akkor nem szabad megakadályozni ebben. De mi van ha nélkülünk nem törhet ki az a vulkán? Mi van ha mindig is úgy történt, hogy az ami történt, csakis miattunk lett úgy?

A Szibilla rend

Ismerni az eljövendő eseményeket nem ugyan az mintha előre látnánk azt ami történni fog. A Doctor és Donna tudnak a Vezúv-kitörésről, a Szibillák töredékeket látnak a folyamatosan változó időből. Nem minden ráhatás nélkül persze, mivel a rend tagjai a fortyogó vulkán felszálló porából szívják fel magukba ezt a képességüket. Közönséges hamuszippantgatástól azonban senki nem válhat látnokká, hacsak nincs egy hasadék a föld mélyén ami részleges bepillantást enged egy alternatív időbe, és hozzá egy ott bujkáló idegen faj aki képes felerősíteni az agy pszichés képességeit.  Mellékhatás – ahogy mindig lesz – most is van, mert a túlzott információszerzés következtében a felhasználó lassan, élve, megkövül.

4.2 ppm

Pyrovile

Ez az a sziklaalapú humanoid faj, aminek széthullott hamvait belélegezve elkövesedhetünk. Kifejlett formában legalább kétszer akkora mint egy ember, belül magmából áll, és előfordulhat, hogy lángok csapnak ki a szájából. Amilyen félelmetes a látványa, olyan egyszerűen semlegesíthető, hiszen csak le kell önteni vízzel, és már vége is. De a Pyrovile nem akar velünk szembeszállni, csak átalakítani az összes embert olyanná mint ők, aztán felégetni az egész bolygót, új otthont teremtve maguknak nálunk.

4.2pp

Pompeii vagy a világ

A Pyrovile a vulkán energiáját használná tervük megvalósításához, ami éppen ezért sosem törne ki és megmenekülne a város. Viszont az egyetlen mód arra, hogy a Pyrovile ne tudjon hamvaiból újjá éledni többé, ha engedik kitörni a vulkánt. Ki élhet, kinek kell meghalnia, és ki dönthet erről? A Doctor aki minden pillanatban látja mi volt, mi van, mi lesz és mi nem lehet, vagy Donna, aki csak ember?

vez

 

 

Oszd meg másokkal is!