POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
p038771d

Clara 10 leghősiesebb pillanata

A végén Clara együttérzése és bátorsága vezetett a halálához egy különös, földönkívüliek által lakott utcában, London szívében. A döntése, hogy segítsen Rigsynek, tipikus Clara Oswald. És most emlékezzünk meg azzal a Doctor egyik legjobb kíséretéről, hogy visszatekintünk azokra a pillanatokra, amikor a legbátrabb volt, és amikor a Lehetetlen Lány mindent tőle telhetőt megtett, hogy megmentse szeretteit vagy a Világot.

Ugyan technikailag nem Clara, hanem az egyik mása volt, aki megmentette a Doctort az Asylum of the Daleks részben, de sikerült felülkerekednie a saját Dalekké való átalakulásán, és utat mutatni a szabadságba azzal, hogy azt tanácsolta a Doctornak: fusson… és emlékezzen!

p00y2wlc

A “The Rings of Akhaten” részben a Doctor olyan ellenséggel nézett szembe, aki annyira hatalmas volt, hogy még ő sem tudta legyőzni, de a rettenthetetlen Clara felvette a harcot csupán az eszét és eltökéltségét felhasználva… meg egy levelet! És győzött!

The Rings of Akhaten - Clara

A “The Name of the Doctor részben Clara mindent kockára tett, hogy segítsen a Doctornak. Szilánkokra törve, darabokban létezett térben és időben, hogy megmentse barátját a megszámlálhatatlan veszedelemtől, és még arra is rávette, hogy nyúlja le a TARDIS-t, amikor elhagyta Gallifreyt!

The Name of the Doctor - Clara

Ugyancsak a hőstettek sorába helyezhető – még ha más típusú is -, amikor Clara az 50. évfordulós különkiadásban meggyőzte a Doctort, hogy gondolja át szülőbolygójának elpusztítását… és bár a cím az volt, hogy “The Day of the Doctor”, de mégis Clara volt, aki megmentette ezt a napot.

p038jkbq

Karácsony városában, mikor a 11. Doctor a halál szélén állt remény és regenerációs képesség nélkül, Clara volt az, aki féktelen dühének és odaadó szeretetének keverékével meggyőzte a Time Lordokat, hogy adjanak a Doctornak még egy regenerációs ciklust. A legszebb karácsonyi ajándék.

p01mv6rv

A “Deep Breath” c. részben a legjobb barátjának új arca lett, és merőben más személyisége is, mégis úgy döntött, hogy megbízik benne, és felkarolja, mert erről szól a barátság.

p0250ysg

A “Death in Heaven” c. részben Clara segített Dannynek és a Doctornak legyőzni a Cybermeneket, még úgy is, hogy tudta: el fogja veszíteni szerelmét. Még arról is meggyőzte a Doctort, hogy ő és Danny jól vannak, csak azért, hogy a Doctor jól érezze magát, és ne aggódjon miattuk.

p02b8h0q
p02b8h7z

A “The Magician’s Apprentice / The Witch’s Familiar” részekben Clara kijelentette, hogy mindent megtesz azért, hogy megvédje a Doctort, egyedül szembeszállt Missyvel, és még a Dalekek rémisztő városába is elment, mindezt azért, hogy megvédje legjobb barátját.

p032v460

Amikor a TARDIS a Viking időkbe kalauzolta Clarat és a Doctort, meggyőzte a Doctort, hogy segítsen a falunak Odin ellen, és mentse meg az itt élőket. Az epizód címe: “The Girl Who Died”.

p0351f4q

A Face the Raven részben Clara szembeszállt a félelmeivel, elfogadta a biztos halált, mindezt a lehető leghősiesebben. És azért, ahogy segített Rigsynek, a végső utasításért, amit a Doctornak adott, és a bátorságért, amivel a halálba sétált, ez az első számú cselekedet azon a hosszú listán, amin Clara hőstettei vannak.

p038mfyh
p038mfvb

Eredeti cikk / forrás (angol)

Oszd meg másokkal is!

Szerző:

Emphus

Email: admin {csiga} doctorwhohungary {ponty} hu