POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
Daleks!

DALEKS! – Sorozatbemutató

A DALEKS! sorozatról bővebben

Amiről most szó lesz, az nem más mint a Time Lord Victorious multi-platformos esemény animációs websorozata, ami elindítja a dalekok főágát. Öt epizódból áll, mindegyikük 14-15 perces. Hetente jelentek meg a Doctor Who hivatalos youtube csatornáján, ezáltal ingyenesen elérhetőek. De azért vettük a fáradtságot és feliratoztuk is nektek. 🙂

Előzmények

Az ebben a sorozatban szereplő dalekok számára még nem történt semmiféle Time War. Egy ún. Helyreállító Birodalom néven tevékenykedtek. Nemrégiben volt egy forradalom a császári dalekek (akiket Davros irányított) és a renegát dalekek között. De a 7. Doctor jól bekavart ebbe a csete-patéba azzal, hogy jól egymásra uszította a két frakciót, csaknem elpusztítva őket.

Amint Davros elmenekült, egy Legfelsőbb dalek fellázadt és megsemmisítette a többi tanácstagot. Mivel úgy gondolta valakinek muszáj megreformálnia a dalek birodalmat, mert gyengék és nem haladnak előre. Építtetett magának egy csupa aranyból készült burkolatot és megnövelte agyi kapacitását, ezzel kinevezve magát a Helyreállítás Császárává.

Dalek_Emperor

Helyreállító Birodalom

Ebből a pozícióból arra törekedett, hogy visszaállítsa a Dalek Birodalom korábbi dicsőségét. Ennek révén újjáépítette Skarót, átrendezte a megszokott Dalek-hierarchiát a parancsnokságon és visszahozta az Ezüst Dalekokat drónként a Davros birodalma által favorizált fehér-arany színűek helyett. A császár erői között ott volt a Főstratégája is, aki állítása szerint még a császárnál is idősebb. Egy idő-érzékeny dalek, aki főleg tanácsadóként szolgált és rendkívül előrelátóan képes gondolkozni csaták előtt.

Egyszer csak kap egy ősrégi dalek dróntól üzenetet, amit egy távoli múltban lezajlott csata túlélőjeként az utolsó erejéből küldött el, mivel mindenképp figyelmeztetni akarta őket a Doctorról. Az üzenetből arra következtet a császár, hogy az univerzum teljes történelmi menete támadás alatt áll, ami feltétlenül érintené a dalekokat. Viszont további információra van szüksége. Úgy gondolja, hogy ezek biztosan megtalálhatók valahol, például az islosi archívumban. Személyesen vezet hát egy dalek flottát Islosba, hogy elvigye az archívum tartalmát.

Islos

Islos archívuma

Sorozatunk itt veszi kezdetét. A dalekok természetesen sikeresen bevetik Islost. A bolygó lakosai, az Archivianok kisebb fenyegetéssel ugyan, de elfogadják a dalekek követeléseit. Csakhogy miután a Dalek császár és követei leszállnak, meglepetten látják hogy a népességnek nyomuk veszett. Ráadásul az archívumot is üresen találják.
A Fő Archivian elmagyarázza, hogy adatokat talált egy ősi fajról az archívumban. Kapcsolatba léptek vele a dalekek támadása előtt és egy portált nyitva menedéket biztosítottak az egész népnek. Ezzel jól átverték a dalekokat, mivel azt is elmondja nekik, hogy cserébe őket ajánlotta fel nekik a megmentésért.

Entity

Ezzel azonnal kitör a káosz, mert hirtelen egy Entitás tör elő a portálból azonnal megtámadva a teljes dalek flottát. Most már nemhogy az archívumot felejthetik el, hanem még az életükért is menekülhetnek. Az Entitás becélozta a teljes Dalek fajt, ezért a teljes kipusztulásuk a tét! Még a classic sorozatból ismert Mechanoidokkal is szembe fognak nézni.

A sorozat maradék része erről fog szólni. Ha kíváncsiak vagytok rá, alul megtekinthetitek felirattal.

Kérlek várj, amíg a videó töltődik…

Kérlek várj, amíg a videó töltődik…

Kérlek várj, amíg a videó töltődik…

Kérlek várj, amíg a videó töltődik…

Kérlek várj, amíg a videó töltődik…

Oszd meg másokkal is!