POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
CoN8LP1WgAA5DOA

Minden, amit a 10. évadról tudunk eddig

Az új évad alapvetően 2017-ben jön, tavasszal, de még idén, Karácsonykor fogunk kapni egy Karácsonyi Különkiadást is.

Ki a Showrunner?

Steven Moffat, és ez lesz az utolsó évad, amiben ilyen szerepben fog futni. Az utána lévő évadtól jelen állás szerint Chris Chibnall fogja átvenni a stafétabotot, és ő fogja tovább igazgatni a sorozat jövőjét. Chris így kommentálta Moffat utolsó évadát: “… ahogy hallom a [Steven Moffat] terveit és a 2017-es évad sztoriját, egyértelmű, hogy egy nagy “bummal” fogja elhagyni a sorozatot.”

Ez lesz Peter Capaldi utolsó évada a Doctorként?

Azt biztosra tudjuk, hogy Capaldi még legalább a 2017-es Karácsonyi Különkiadásig játssza a Doctort. Még nem döntötte el, hogy marad-e egy negyedik évadot Chris Chibnall mellett. Steven Moffat azt kommentálta, hogy “Nincs okom azt feltételezni, hogy én írom ki a Doctor szerepéből Petert! Imádja ezt a szerepet, és tegye csak még így sokáig.”

Hány rész lesz az évadban?

A Karácsonyi Különkiadáson felül 12 részt fogunk kapni. Ebből az elsőt elvileg már le is forgatták, a többit szépen folyamatosan gyártják nekünk addig.

Ki lesz az új útitárs?

Pearl Mackie, derült ki még Április végén. A sorozatban a Bill nevet kapja a karakter, amit a színész játszik.

Steven Moffat: “Bill lesz az a karakter, aki felteszi a kérdéseket, amit senki nem tett fel 53 éven át. Meglesz benne az a szemtelenség, hogy feltegye az összes olyan kérdést, amit nem szabadna a Doctor Whoban.”

Ki lesz még ott a TARDIS-ban?

A komikus, Matt Lucas is, akit a River Song Férjei Karácsonyi Különkiadásból ismerhettünk meg, és most is azt a karaktert, Nardole-t fogja játszani. Matt nyilatkozata: “Annyira izgatott vagyok a Doctor Who forgatókönyve nyomán, hogy alig bírok aludni. Imádom, ahogy Nardole egyre többször tűnik fel.”

Kik az írók és a rendezők?

Eddig íróknak Steven Moffat, Mark Gatiss, Frank Cottrell-Boyce, Sarah Dollard és Mike Bartlett lett tutira kimondva. Rendezőknek Lawrence Gough (1. blokk) és Bill Anderson (2. blokk).

Hol fog játszódni a sorozat?

Ezt nem tudjuk pontosan, de Peter Capaldi által mondottak alapján biztos lesz rá példa, hogy “egy kozmikus háború élvonalában” találjuk a Doctort.

Miről fog szólni?

Ismét Peter Capaldi interjújából összeszedtük: kevesebb lesz benne az érzelgősség, és inkább akciódúsabb lesz ez az évad, sok felfedezéssel az űrben. Ezen kívül a 9. évad nyomán továbbra is a modern világra fókuszálnak, belecsempészve a valós földi változások következményeit a jövőben.

Lesznek két epizódos részek?

Moffat azt nyilatkozta, hogy “Inkább az egyrészes epizódokra térünk vissza a 10. évadban. A dupla részek briliánsan működtek tavaly, de az új útitárssal valahogy jobb, ha visszatérünk az egy epizódos részekhez. Lesz dupla rész, de kevés.”

Missy szerepelni fog az évadban?

Michelle Gomez árulta el nekünk a titkot: egyszer azt nyilatkozta, hogy reméli, utána pedig azt, hogy igen.

Oszd meg másokkal is!

Szerző:

Emphus

Email: admin {csiga} doctorwhohungary {ponty} hu