POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
Doctor-Who-Peter-Capaldi-600x337

Minden, amit jelenleg a 10. évadról tudunk

Egy kis összefoglaló, hogy mit is tudunk eddig kedvenc sorozatunk leendő évadáról. Szó lesz benne, hogy ki fogja játszani a Doctort, milyen lesz az új kísérete, de még a szónikus szemüveg és csavarhúzó is szóba kerül.

1. Peter Capladi lesz a Doctor, de vajon meddig?

Az bizonyos, hogy a tizenkettedik regeneráció végig jelen lesz az évad folyamán, ami az után, hogy Capaldi mennyire komolyan vette ezt az évet, úgy gondoljuk, elég jó jel mindnyájunk számára. De vajon a harmadik évad az utolsó is számára? Tennant és Smith is három évad plusz mínusz pár special után távoztak, akárcsak Hartnell, Troughton Davison és McCoy. Vagyis ráfoghatjuk, hogy a három év a sztenderd Doktori hivatal.

Pár hónapja Capi így nyilatkozott a Daily Mirrornak: “Nagyon is élvezem ezt a kis pozíciómat, de mély Skót melankóliával tekintek rá, hiszen tudom, hogy egy napon a végéhez ér. Majd egy napon azon a hídon is átkelek, ha odaértem, ami lehet előbb vagy utóbb, vagy akár később.”

Másfelől viszont rajong a munkájáért. A Doctor Who magazinnak ezt nyilatkozta pár héttel ezelőtt: “Húsz részt is csinálnék évente, ha engednének. Nagyon is tudnék a Doctor lenni egész évben, boldogan.”
Amikor pedig megkérdezték miért nem marad örökre, akkor azt felelte: “Kételkedek benne, hogy akárki a Doctor tudna maradni örökre.”

2.  Moffat a főnök.

A showrunner Steven Moffat fog még mindent irányítani egy utolsó évadig.
“Jelenleg még egy évig maradok.” Nyilatkozta a Radio Timesnak, de hozzátette, hogy “Küzdök a hatékonysággal”. Amikor pedig zaklatják, a fásultság jelét mutatva azt válaszolja: “Minden bonyolult a Doctor Whoban. Még a távozás is.”

Ha pedig valóban hét év után otthagyja a sorozatot, akkor azt “nagy durral” fogja megtenni.

3. Van egy új útitárs – és nő.

Clara távozásával Moffat azon kezdett el gondolkozni, hogy rebootolnia kellene a hozzáállását, méghozzá egy új útitársnő szemszögén keresztül.
“Már körvonalazódik az ötlet az útitárs személyiségéről, konkrét ötletekkel, de konkrét színésznő nélkül.”
“Egy új útitárs mindig megadja nekünk a lehetőséget, hogy újra mozgásba lendítsük a sorozatot. 1963-ban is Iannel és Barbarával kezdődött minden, míg 2005-ben Rose Tylerrel. Vitathatatlanul útjára indult egy sztori Amy Ponddal. Új nézőpontjaid nyílnak meg, ha egy új ember találkozik a Doctorral. Én pedig úgy vélem, hogy elég menő ötletünk van arra, hogyan is csináljuk most ezt.”

4. Pár új író fog a falhoz szögezni – képletesen.

“Ma találkoztunk pár íróval, akik még sosem írtak korábban a Doctor Whohoz.” – mondta Steven Moffat a karácsonyi különkiadás forgatásán. “Ha elmondanám a nevüket akkor csak úgy… elszállna az agyad. Briliáns, kimagasló, bámulatos írók.”

5. Visszatérhet a szónikus szemüveg.

Szinte egyetlen rajongót sem nyűgözött le a Doctor szemüvege ebben az évadban, így évad végére megkapta Capaldi az új szónikus csavarhúzót, de ez nem jelenti azt, hogy a szemüveg örökre letűnik.
“Szerintem a szónikus napszemüveg mókás” – mondta Peter Capladi, szintén a karácsonyi forgatások alatt. “És a szonikus csavarhúzó is mókás, egy szónikus hallókészülék pedig hasznos lehetne… van egy szobám tele mindenféle szónikus dolgokkal.”

6. Mark Gatiss ír egy folytatást a Sleep no More-hoz.

Vagyis Moffat megkérdezte, tudna-e? “Majd meglátjuk, tudok-e.” – felelte az író. “Ha elég sokáig koncentrálok rá, valószínűleg még élvezném is, mert az alapötlet elég jó, és a szörnyek nagyszerűek.”

7. Mikor láthatjuk?

Na ez a nagy kérdés. “Teljes évadot készítünk 12 epizóddal és egy karácsonyi különkiadással… nem fogja befolyásolni az évad hosszát. Nem csinálunk kevesebb epizódot. Ezt biztosra kijelenthetem.” – mondta Moffat.

Oszd meg másokkal is!