POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
Doctor Who Title 9

A 9. évad nem whovian szemmel

Nem is olyan régen, a magyar Doctor Who facebook csoportban volt egy igen szellemes megosztás sorozat Ragályi Ákos részéről, amit személy szerint annyira humorosnak találtam, hogy engedélyt kértem tőle, hadd osszam meg veletek is az alkotását, ne csak én röhögjek egy jót. Íme!

“Oooooké, akkor belekezdek abba, amit már nagyjából a Sleep no more óta tervezek, ma pedig az utánozhatatlan Ada posztjai is ösztönöztek. És hogy mi is lenne ez? Egyszerű! Értékelem az évad részeit. Na de hol itt a pláne? Mitől lesz ez különleges? Miért kreatív?
Azért, mert én nem a saját szemszögemből értékelek, hanem egy olyan ember szemszögéből, aki nem ismeri a sorozatot. Csak egy kicsit. És hogy kihívás is legyen, mindezt egy mondatban teszem.
KEZDJÜK IS!”

A Magicians Apparentice az a rész, ahol megismerkedünk Colony Sarffal, akinek legnagyobb félelme, hogy magába harap, a Doctor pedig közben Slash.

9x01

A Witch’s Familliar Bear Grylls legújabb kalandja, ahol egy bottal kell túlélni Skarot.

9x02

Az Under the Lake a sorozat crossovere a Walking Deaddel, viszont itt a zombik még életképtelenebbek.

9x03_under-lake

A Before the Flood elején a Doctor rájön, hogy Slash helyett mégis Beethoven lesz, a továbbiakban pedig a Man in Black főgonosza ellen küzdenek.

9x04

A Girl who died egy Game of Thrones spoiler, amiben kiderül, hogy csak Arya Stark fogja túlélni a sorozatot, továbbá betekintést nyerhetünk abba az időbe, amikor Odin ,,rossz társaságba került”, és még megvolt mindkét szeme.

9x05

A Woman who lived egy Oroszlánkirály adaptáció, amibe bekerült Hyppolit a lakály, és Én is szerepet kaptam. (ezt így kell ragozni?)

9x06_Woman-Who-Lived

A Zygon Invasionben a Doctor befejezi zenei karrierét és a világ elnöke lesz, van egy ikerpár, akik vlogolnak egy dobozról, ez a két nő meg Jedinek képzeli magát.

99x07-The-Zygon-Invasion

A Zygon Inversionben a Doctor tévés vetélkedőt gyárt, ahol az ember vagy megnyeri az ötvenmillió dollárt vagy kipusztul a népe, továbbá az idegenek köztünk élnek.

9x08_the-zygon-inversion

A Sleep no more előtt a rendezők kifogytak az ötletből, úgyhogy lekoppintották az Alien: Isolation történetét, a szörny pedig egy idézet egy Bikini számból:
,,Porból lettem, s porrá leszek…”

9x09_sleep_no_more

A Face the Raven egy Donald Trump által forgatott madárellenes kampányfilm a transzgalaktikus Váci utcában, amit Arya Stark üzemeltet.

9x10_doctor-who-w1200-h630

A Heaven Sentben a Doctort a néptelen Hogwartsban kergeti a félig lebomlott Ezio Auditore, mert nem szeretné, hogy befejezze a meséjét a kínai gyermekmunkásokról, akikkel felhúzattak egy nagy hegyet gyémántból, amit egy madár lebontott.

9x11_heaven-sent

És végül a Hell Bent három részre osztható: az elején egy adag katona próbál megszerezni egy tál levest, a közepén a régi iskolám alagsorában keresik azt a kijáratot, amin élve ki lehet jutni (pont mint én), a végén pedig kiderül, hogy tényleg csak Arya Stark éli túl a Trónok harcát, de ő nagyon.

9x12_Hell-Bent-the-Doctor-on-Gallifrey1-590x900

Forrás: Ragályi Ákos

Oszd meg másokkal is!

Szerző:

The Moment

Email: badwolf {csiga} doctorwhohungary {ponty} hu