POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
19768509-high_res-doctor-who-series-12-063f927-scaled

Minden, amit tudunk a Revolution of the Daleksről

Korábban már hoztunk nektek egy magyar felirattal ellátott előzetest (katt ide hozzá), most pedig összefoglaljuk mindazt, amit tudunk a részről. Természetesen spoileres így a tartalom, nyilván, reméljük ez amúgy is mindenkinek egyértelmű, de azért írjuk. 🙂

Mit hoztunk? Elsősorban kivesézzük a trailert, hogy mit látunk, az egyes jeleneteknek (szerintünk) mi lehet az értelme, mit mutatnak pontosan. Meg persze némi hírt is közben. Semmi pletyka, csak hivatalos forrás!

Mikor? Hol? Hogyan? Hányszor?

Kezdjük is az alapokkal. A rész Január elsején kerül adásba, most már szokás szerint. Úgy látszik a BBC elkötelezett afelől, hogy az újév egy jobb időpont ezeknek a részeknek, mint a Karácsony. Szerintünk kicsit kár, hogy megszakították az ilyen hagyományt, ugyanakkor ez is mutatja, hogy más hozzáállással készülnek ezek, és más témában.

Doctor

Szögezzük le az elején. A 13. Doctor marad. Pont. Nem csak ebben a részben, de legalább még egy teljes évadot.

Dalekok

Tudjuk, mert láttuk az előzetesben, de több hírben is megerősítették, hogy új Dalek design lesz. A megszokott bronzosból áttérünk feketébe. Azzal magyarázták többek között a változást, hogy “így frissen tartják” a Dalekokat.

Mindig nagy a nyomás, amikor egy régi Doctor Who szörnyet visszahozunk.

Mondta Chris Chibnall, a jelenlegi showrunner, a Radio Timesnak egy interjúban.

Revolution-of-the-Daleks

Ugyanakkor korábban kiszivárgott forgatási kép, ahol két Dalek design is látható volt. Ugye tudjuk, hogy egy Dalek páncélt a Resolution c. részben hátrahagytak, és azt is, hogy a “védelmi drónok” az előzetesből újnak néznek ki, míg a részben megjelennek majd a régi, bronzos Dalekok is. Ez rengeteg érdekes kérdést felvet, az egyik fontos ezzel kapcsolatban valószínűleg, hogy erre (is) utalhat a cím: a Dalekek lázadása – polgárháború, belső harcok, akár a kétfajta design között.

revolution

Jack

Jack Harkness kapitány. Visszatér. Már korábban is rengeteg pletyka keringett körülötte. Nem sokat tudunk a visszatéréséről (legalábbis hivatalosan), próbálják nagyon titokban tartani, hogy pontosan milyen célt vagy funkciót fog betölteni Jack, de egy biztos: látni fogjuk a mostani részben, és nem is olyan keveset. Az előzetesben pl. látjuk, ahogy Yazzel beszélget – Yaz meg jól be is szól neki.

85688_original

Jack köpenyét felvenni és visszatérni egy Doctor Who forgatásra olyan érzés volt, mintha hazatértem volna. Mindig izgalmas Jack kapitányt játszani.

Ez egy olyan karakter, ami mindig is nagyon közel állt a szívemhez, és megváltoztatta az életemet. És nagyon jó érzés, hogy a rajongók is ennyire szeretik. Remélem, mindenki élvezni fogja Jack hősies kalandjait a 13. Doctorral.

Nyilatkozta John Barrowman egy interjúban.

Útitársak

Többszörös megerősítést kaptunk arra, hogy két útitárs elhagyja a sorozatot. Még pontosan nem tudjuk, hogy a világon belül miért és hogyan, de az biztos, hogy ki lesznek írva az újévi különkiadásban.

Walsh és Cole fognak kilépni, akik Grahamot és Ryant játsszák. Eddigi információink alapján Yaz karaktere viszont maradni fog a Doctorral. Ez azért is látszik érdekesnek, mert az előzetesben van egy olyan szál, amikor Graham és Ryan épp meg próbálják meggyőzni Yazt, hogy csinálja azt, amit a Doctor mondott. Mintha a három útitársból Yaz külön úton járna, és máshogy állna hozzá az egész szituációhoz. Lehet, hogy ez lesz a gyökere a szétválásnak is?

TARDISteam-02633a9

Újra Sheffieldben vagyunk, és igyekszünk a saját életünkkel törődni. Yaznek ez elég nehezen megy.

Magyarázza a Yazt játszó Mandip Gill egy interjúban.

És ekkor jönnek szembe a Dalekok, mi meg azt gondoljuk: “OK, sok mindent megtanított nekünk a Doctor… de hogy fogunk harcolni a Dalekok ellen nélküle? Hogy fogjuk mi, hárman megmenteni az emberiséget?”

Plot

A plot egy önálló epizódként is megállja a helyét, de Chris elhintette, hogy ez amúgy titkon egy folytatása a Resolution c. epizódnak, ami a 2019-es különkiadás volt.

A történet lényegében önmagában is megállja a helyét és egyszerre egy folytatása a Resolutioönnek.

A Resolutiönben csak egy Dalekot használtam, mert elég erős volt így is, és mókás volt azzal az eggyel mindent elérni. De ebben a részben terv volt többet is visszahozni.

A hivatalos szinopszis pedig a következőképp néz ki:

“A most következő újévi különkiadás visszahozza a Doctor legnagyobb és legfélelmetesebb ellenségét: A Dalekokat. A Doctor be van zárva egy igen jól védett idegen börtönbe. Elkülönítve, egyedül, és semmi remény a szökésre. Mikörben messze a Földön a legjobb barátai, Yaz, Ryan és Graham a saját ügyes-bajos dolgaikkal foglalkoznak nélküle. De ez nem egyszerű. A régi szokásokat nehéz levetkőzni. Főleg, amikor felfedezik, hogy valami készülődik: egy terv, ami a Dalekokat is magába foglalja. Mégis hogy harcolsz a Dalekok ellen a Doctor nélkül?”

Mit láttunk az előzetesben?

Csináltunk egy elemzést az előzetes alapján. Bökj ide, hogy megnézd.

 

Az interjúk, idézetek és sok más egyéb is fordítás innen és innen.

Oszd meg másokkal is!

Szerző:

Emphus

Email: admin {csiga} doctorwhohungary {ponty} hu