POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
vlcsnap-2011-08-14-00h08m25s194

Torchwood 1.3

A Torchwood-ról részenként

1.3 Ghost Machine (Szellemek tánca)

Gwen és Owen éppen egy 20 év körüli fiút üldöznek, ám végül csak a kabátját sikerül lekapniuk róla. A ruhadarabban egy ismeretlen kinézetű tárgyat találnak. Gwen kézében elindul az eszköz. Az emberek eltűnnek, a helyszín megmarad, mégis valami furcsa, nyomasztó érzés fogja meg Gwent, mintha a múltban lenne. Egyetlen egy kisfiúra szegeződik a szeme, aki oda is megy hozzá és a következőket mondja:

Haza kell mennem! Itt senki sem tudja, ki vagyok. Eltévedtem.

tv_torchwood0103

A látomás véget ér. A kísértetnek volt egy névcédulája, amire a Tom Flanagan név van írva. Owen egy régi, mégis egyszerű módszert hív segítségül: a telefonkönyvet. Miután megtalálták benne, ellátogatnak a lakhelyére. A házban a névcédulával azonos nevű, idős férfi fogadja őket. Gwen elkezd kérdezősködni, és amikor szóba hozza a férfi, hogy került ide, elkezd mesélni és szóról szóra ugyanazt mondja, ami Gwen látomásában történt.

 

85688_original

A kísértet gépezet

A bázison kiderül, hogy a rejtélyes tárgyat Sean Harristől (becenevén: Gyufa) kobozták el. Az eszköz nanotechnológiával működik, de már nem sikerül működésre bírnia Gwennek. Jack rájön, hogy a kísértetek a múlt maradványai és kvantumenergiával felerősíti ezeket a műszer, hogy a szabad szem számára is láthatóvá váljanak.

5cc5a-turningnasty

A 2. látomás

A csapat felkeresi édesanyját, de nem tud nekik sok érdemleges információval szolgálni. Nem lakik anyjával, a környéken mindenki utálja. Miközben sétálgatnak a környéken, remélve, hogy tudnak szerezni valamilyen felhasználható információt, Owen kezében működésbe lép az eszköz. Megint a múltban vagyunk egy eldugott helyen. Egy síró nő éppen menekülni próbál egy férfi elől, mert megerőszakolta. A férfi viszont utoléri, egy kicsit szórakozik vele, majd egy késsel ledöfi. A látomásnak vége szakad. Éjjel Owen kutakodni kezd. A megerőszakolt nőt Lizzie Lewisnak hívják és még aznap éjjel elvérzett. A férfi, Ed Morgan még mindig él és visszahúzódva egyedül lakik. Reggel Owen gázkályha szivárgás indokkal bejut a lakásába, és megpróbálja rávenni Edet, hogy bevallja, mi is történt azon az éjszakán. Eden látszik, hogy valamit titkol és nagyon feszült, ki is zavarja Owent a házból.

129726540_726046291674699_3433568654611927470_n

Ed bosszúja

Az utcán elkezdi szúrni a szemét egy fiatal fiú, közelebb megy és felismeri őt. Ő Gyufa, akitől a szerkezetet vették el. Hosszas kergetőzés után sikerül elkapnia, ez után elmennek egy bárba, hogy kikérdezze őt, ide már a csapat is megérkezik. A tárgyat egy ártatlan öregember lakásából hozta, pusztán azért, mert azt hitte, sokat ér. Elárulja, hogy a szerkezetnek van egy másik tartozéka is. A Torchwood tüstént Gyufa otthonához siet. A már összerakott szerkezettel is vigyázni kellene, mert Gyufának a lehetséges halálát mutatta meg, ahogy a ház előtt az utcán véresen fekszik. Gwen nem bírja ki, hogy ne kapcsolja be a szerkezetet. Saját magát látja a jövőben véres kézzel, ijedt tekintettel. A következőket mondja:

Nem tudtam megállítani, Owennél volt a kés, meg akarta ölni.

129728406_860625288099290_8992456632683271488_n

És a jövőbeli Gwen eltűnik. Kiderül, hogy Gyufa átélte ugyanazt a látomást, amit Owen is. Pénzt akart belőle csinálni, ezért elkezdte zsarolni Edet, hogyha nem ad pénzt, elmond mindent a rendőrségen. Látják az ablakból, hogy Ed egy késsel a kezében Gyufa lakásához tart. Összeállni látszik a kép: Valószínűleg azért volt Gwen keze véres és azért feküdt Gyufa holtan a ház előtt, mert Ed most meg fogja ölni. Kimennek hozzá, Jacknek sikerül hátulról lefognia és elvennie a kést, de ekkor Owen kikapja Jack kezéből a vágóeszközt és Edet megfenyegeti, hogy megöli. Miután Owen lecsillapodik, Gwen kiveszi a kést a kezéből. Ekkor Ed hirtelen feláll és belerohan Gwen késébe, majd összeesik és meghal. A megjósolt jövő megtörtént: Gwen véres kézzel, késsel a kezében összezavarodottan áll kint, ez a pillanat jelent meg Gwen látomásában korábban. A tárgyat elzárják az archívumba, hogy még véletlenül se tudja soha senki se használatba hozni.

Oszd meg másokkal is!