POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
1693-torchwood_tv-11958

Torchwood 1.11

A Torchwood-ról részenként

1.11 Combat (A vadak éjszakája)

Jack egy Weevil nyomában van, de egy harapáson kívül mást nem sikerül szereznie. Gwen segítségével utánaerednek, egy parkolóházba érkeznek, de amint meglátják a Weevilt, ismeretlen emberek berántják egy furgonba és elhajtanak. Pár nappal később a mentősök harapásnyomokról számolnak be az áldozatok testein. A Torchwoodnak van saját Weevile, így tudják tanulmányozni. Tudni illik, hogy a Weevilek képesek egymással kommunikálni, ezért társaik érzéseit is képesek közvetíteni. Ez meg is történik, ugyanis egy Weevilt éppen kínoznak.

2611236027825a2fd_w

A Weevil áldozata

Közben Tosh követte a kamerákon keresztül a furgont, egy kikötőnél parkol elhagyatottan. Azonban az már nem látszik, hogy kik szálltak ki belőle, ugyanis tönkretették a felvételeket. Jack és Tosh elmegy a kikötőhöz, aminek a raktárában találnak egy holttestet. A harapásnyomok arra utalnak, hogy egy Weevil végzett vele, ekkor azonban csörögni kezd a telefonja. Egy férfi veszi fel. Jack megfenyegeti, de nem tud meg semmit, ezért megkéri Iantót, hogy kövesse vissza az elmúlt 24 órában lejátszódott hívásokat és íródott üzeneteket.

combat3

Az üzletember

Owen új személyazonosságot kap egy üzletember formájában, és üzleti találkozót beszél meg a raktár tulajdonosával. A találkozón sikerül még egy időpontot megbeszélniük és egy kémprogramot telepíteni a számítógépére. Mark felhívja Owen “titkárnőjét”, hogy leellenőrizze Owen személyazonosságát. A “titkárnő” Tosh, akinek szépen sikerül leráznia Markot. Újabb sérüléseket jelentettek a kórházból, ezért Jack és Ianto elmennek a kórházba a férfihez, de nem tudják szóra bírni, mert azt mondja, hogy megölik, ha beszél.

images

Harcos lélek

Elengedik az egyetlen Weevilüket a parkolóház környékén, viszont tesznek rá egy nyomkövetőt. Owen és az ingatlanos abban a bárban találkoznak, ahol nemrég verekedésbe keveredett, de szerencsére sikerül tisztázniuk a nézeteltéréseiket a másik férfivel anélkül, hogy Owen lebukna. Elmennek Mark lakásába, ahol Owen egy figyelmeztetést kap, ahogy Jack Suzietól halála előtt, hogy valami közeleg a sötétben. Owennek hirtelen mosdóba kell mennie, persze csak kutatni megy, hátha talál valami gyanúsat. Talál is egy lakattal lezárt ajtót. Túl kíváncsi ahhoz, hogy ne nyissa ki. Egy Weevilt talál bent, ám ekkor megérkezik Mark is, de nem gyanakszik Owenre, hogy miért ennyire érdeklődő. Ezután Mark elviszi Owent egy Weevil párbajra. A raktárban talált férfi is egy ilyen párbaj során halt meg. Mark bekényszeríti Owent a ketrecbe. Jackék a talált telefonra SMS-ben kapnak egy számot, ami valószínűleg egy épület helyét jelöli. Azonnal elindulnak a helyre, ahol Owent még épp időben ki sikerül szabadítaniuk. Marknak semmi reménye, ezért egy Weevil által öngyilkos lesz.

Oszd meg másokkal is!