POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
1kép

Torchwood 1.12

A Torchwood-ról részenként

1.12 Captain Jack Harkness (A kapitány titka)

Jack és Tosh egy bálteremhez érkeznek, mivel panaszkodtak a közelben élők, hogy 1940-es évekbeli zene hallatszik ki az épületből. Belépnek a bálterembe és habár a zenét hallják néha, az épület teljesen elhagyatott. Ám amikor visszafelé mennének, hirtelen élettel teli lesz az egész épület. Valószínűleg elmosódtak a határok múlt és jelen között. Kilépve az épületből viszont azzal szembesülnek, hogy 1941-ben vannak. Még régebben Tosh beállított a bázison egy résfigyelőt, ami jelez, ha történik valami. Ianto és Owen éppen a bázison vannak, amikor bekapcsol. Gwent odaküldik, hogy leellenőrizze, hogy halad Jack és Tosh.

Harkness_Ritz

Jack Harkness kapitány x 2

Eközben Tosht egy katona hirtelen táncra perdíti, Jack el akarja vinni őt, mert dolguk van, erre a katona mérges lesz és verekedni kezdenek. A katona parancsnoka közbelép és leállítja. Ezután bemutatkozik, de kiderül, hogy a neve neki is Jack Harkness kapitány. Jack rögtönöz, James Harperként mutatkozik be. Egy idős férfi kézfogásuk közben készít egy fényképet, majd utána egy közös képet is készítenek. Ianto meg is találja a Jackékről készült fotót. Jack elmeséli Toshnak, hogy neki nem Jack Harkness kapitány az igazi neve, csak ettől az embertől átvette, ami azt jelenti, hogy hamarosan meghal, később rá is jönnek, hogy holnap.

169694610_4027867243941194_1130118432934497501_n

A képlet

Tosh félrevonul, hogy leírja a rés megnyitásához szükséges képleteket. Az idős férfi benyit hozzájuk, nagyon gyanakszik, de sikerül kimagyarázniuk magukat a helyzetből. Gwennél a jelenben megjelenik egy teljesen ugyanúgy kinéző ember, egy évvel sem öregebb. Az épület gondnokának adja ki magát. Amíg Tosh a katonák navigátorától még megtud plusz információkat, ami kell a képlethez, addig a két Jack egy ital mellett beszélget. Gwen és Ianto összeegyezteti a Jackkel készült képen található embert a gondnokkal és rájönnek arra, hogy a kettő ember egy és ugyanaz. Tosh lefényképezi az egyenletet, a papírt pedig eldugja az épület elé.

p0830dtp

A végső megoldás

Owen tanácstalan, ezért előveszi a résmanipulátort, ezzel fogja megpróbálni visszahozni Jacket és Tosht a jelenbe. Owen is elmegy a házhoz, mert a résmanipulátor beindításához kell egy tárgy abból az épületből. Gwen megtalálja Tosh írását, de a képlet első fele hiányzik, mert Tosh rosszul fényképezte le. Erre a bombariadó közben Tosh is rájön, ezért a képletet a saját vérével fejezi be, mert fél, hogy már nem lesz rá idő. Tosh egy fiókba elrejti az írást, Gwen meg is találja, de három nagyon fontos elem el van mosódva. Az írást a gondnok kente el, mert nem akarja, hogy visszajussanak. Owen elkezdi beindítani a résmanipulátort, de Ianto szerint ez túl veszélyes. Owent nem érdekli, tovább csinálja, ezért Ianto vállon lövi őt. Viszont maradék erejéből még be tudja indítani. A két Jack kapcsolata közben elmélyült, együtt táncolnak, sőt meg is csókolják egymást, de el kell búcsúzniuk egymástól. Sértetlenül visszaérkeznek a jelenbe és Owennek sem lesz semmi baja, persze azon kívül, hogy vállon lett lőve.

Oszd meg másokkal is!