POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
tv_torchwood0104

Torchwood 1.4

A Torchwood-ról részenként

1.4 Cyberwoman (A halál ölelése)

Egy idegen tárgyakkal, lényekkel teli bázisban a “legbiztonságosabb” tevékenység a kosarazás. A Torchwood 4 tagja éppen kosarazik, kivéve Iantot. Ő nagyon furcsán viselkedik, mintha tűkön ülve várna valamire. A csapatot riasztják egy kisebb esethez, már itt látjuk, hogy ebben a részben Ianton lesz a hangsúly. Miután a csapat elhagyja a bázist, Iantohoz érkezik egy idős, ázsiai férfi egy aktatáskával. Ianto a raktárhoz kíséri őt. Egy cyberman fekszik itt lekötözve egy cyberman átalakító gépben, de mintha nem is cyberman lenne. Viszont nem is ember teljesen embernek látszik, de akkor mi? Ő egy cyberwoman, aki csak félig lett felfejlesztve. Még vannak érzései, a teste nagy része szabad, de már kezdi átvenni rajta az uralmat a cyberman gondolkodásmód. Ő Lisa Hebeck, Ianto barátnője, akit kimenekített egy humán átalakító kísérletről.

images

Halálos bezártság

Mivel egy kis ügyhöz riasztották a csapatot, ezért viszonylag hamar végeztek is vele. Iantoék a bázis műtőtermében vannak, Jackék viszont visszaérkeztek. Iantonak gyorsan kell cselekednie, ezért az orvost és Lisát visszabújtatja a raktárba. Mivel Lisa félig cyberwoman, bármikor elő tud törni belőle cyberman önmaga és ez meg is történik. Az orvost megfogja és berakja a cyberman átalakító gépbe, ami megöli őt. A bázis energiaellátása ezzel már nem tud megbirkózni, így elmegy az áram. Iantonak rögtönöznie kell, ezért gyorsan kitalál valamit, hogy miért ment el az áram. Azonnal a raktárba siet, ahol rátalál a holttestre és Lisára. Ianto továbbra is megbízik Lisában, ezért megpróbálja gyorsan elrejteni a halott embert.

gQcNKyhyD6OVq3GCgb0e9i1zPJY7ySiYNowcEaNAes78iZnHAa36GVYIEzRyDMCTG--_KtH0xrwDyN0Mylfnp71naPyqSgZBrBGi_i6jthi8fktChtM

Az átalakítás

Közben még egyszer elmegy az áram. Ekkor már a csapat is gyanakodni kezd. Toshiko észre is veszi, hogy több embert jelez a rendszer a bázisban, mint ahányan kellene lenniük. Gwen és Owen a jel forrásához siet, de csak az átalakító eszközt találják itt, amit közölnek Jackkel és Toshikoval. Lisa a hátuk mögé kerül. Owent leüti, Gwent pedig elkezdi fojtogatni és behelyezi őt a cyberman átalakító gépbe. Szerencsére Jackék időben érkeznek, de amikor le tudná lőni Lisát, Ianto kiveri a fegyvert Jack kezéből. Gwennek közben az áram lekapcsolásával épphogy sikerül megmenekülnie.

1x04-Cyberwoman-captain-jack-harkness-22964469-1920-1080

Egy cyberwoman meg tudja ölni Jacket?

Jack azzal fenyegetőzik, hogy lelövi Iantot, ezért muszáj neki elmondania mindent. Lisán már olyan szinten eluralkodott a cybermanség, hogy a barátját, Iantot is elhajítja. Amíg Jack eltereli Lisa figyelmét, addig a csapat többi tagja elmenekül, és megpróbálják a bázisból való kijutást megoldani. Lisa szembe találja magát Jackkel, akit megpróbál megölni, de mint tudjuk, ez lehetetlen, így csak elkábítania sikerül őt. Toshiko kijut a bázisból, Ianto magához tér. Gwen és Owen egy tárolóba bújnak el, de Gwennek elkezd csörögni a telefonja, így a cyberwoman velük foglalkozik.

cyberwomanvspterodactyl

A menekülés

A bázisban mindig láthatunk repdesni egy pterodactylt, akinek ottléte most nyer értelmet. Amíg a cyberwoman Gwennel és Owennel foglalkozik, addig Jacknek van ideje előkészítenie egy olyan folyadékot, amire a pterodactyl érzékeny. Ezzel a folyadékkal Jack leönti Lisát, amit a lény megérez és rászáll. Ez idő alatt a csapat a lift segítségével kimenekül a bázisból. Mielőtt ezek az események lezajlottak volna, rendeltek pizzát, amiről időközben megfeledkeztek.

cw7

Az elmeáttelepítés

A futár mit sem sejtve bemegy a bázisba. Lisának minden erejét beleadva sikerül áttelepítenie az elméjét a lányba. Jackék közben felértek a lifttel. Ianto teljesen érthető okokból jól beüti Jack arcát, majd visszafut a bázis bejáratához. A többiek utána futnak. A bázisba belépve ott fekszik halottan Lisa. A lány, akibe áttelepült Lisa elméje megjelenik és megpróbálja Iantot győzködni, hogy ő még mindig Lisa, csak más testben. De még a cyberman énjéből is maradt benne, mert Iantot is fel akarja fejleszteni, ezért Jack golyót ereszt a lány fejébe.

 

Oszd meg másokkal is!