POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
vlcsnap-2011-08-26-12h43m30s61

Torchwood 1.9

A Torchwood-ról részenként

1.9 Random Shoes (Élet és halál titkai)

Mi van a halál után? Átmegyünk azonnal a fénybe, vagy maradunk a Földön, csak más formában? Eugene Jones szemszögéből most válaszokat kaphatunk kérdéseinkre.

Random-Shoes-1x09-torchwood-978899_600_360

A szem

Eugene Jones egy út közepén ébred, meglátja a Torchwoodot, ezért odafut hozzájuk. A csapat nem veszi őt észre, ezt már rég megszokta. De most a többi ember sem. Eugene hiába halott, még mindig vág az esze, így rögvest rájön, hogy már valószínűleg nincs az élők között. Életének utolsó két hete teljesen kiment a fejéből. De Eugene és a Torchwood honnan ismerik egymást? Eugenenak még gyerekkorában egy sikertelen matematika verseny után tanára vigaszdíjként adott neki egy szemet. Feltűnt neki, hogy valószínűleg nem földi eredetű, ezért meg akarta mutatni a Torchwoodnak, hátha ők tudják mi ez. De ezt már többé nem tudja megtenni…

twrandomshoes

A lábak nyomában

A többiek különösebben nem foglalkoznak vele, de Gwen detektív nyomozni kezd. A telefonján pár ember lábfejéről talál képeket, valószínűleg egy asztalnál ültek. Ianto közben kideríti, hogy Eugenet egy ittas vezető gázolta el. Gwen azzal kezdi, hogy ellátogat Eugene munkahelyére, ahol Garytől nem tud meg semmit, viszont sikerül megbeszélnie egy ebédet Eugene egy másik munkatársával. Linda elmondja Gwennek, hogy a szemet azért akarta eladni az Ebay-en, hogy a pénzt odaadhassa neki és elutazhasson Ausztráliába. Gwen még a Eugene munkahelyén tett látogatása során talált egy szórólapot. Mivel semmi ötlete sincs arra, hogyan folytathatná a nyomozást, ezért elmegy arra a helyre. Ott találja Garyt is, aki bevallja neki, hogy ő volt a titkos vevő, de pár száz fontnyi licit után valaki 15000 fontot rakott rá, ezért Gary megtolta még 5 fonttal. Utólag kiderült, hogy a szemet nem a földönkívüli akarta megvenni, hanem csak egy idegen tárgyakat gyűjtő ember.

DWBRcast143-Torchwood-Random-Shoes-Doctor-Who-Brasil

Gwen megmentése

Eugene és a “vevők” egy étteremben találkoztak, itt kellett szembesülnie a szomorú igazsággal. De hogy ezt még fokozzuk, el is akarták lopni tőle a szemet, ezért Eugene egyszerűen lenyelte, majd elfutott. És ott történt a baj, ugyanis miután kifutott az útra, az ittas sofőr elgázolta. Így Eugene már emlékszik mindenre, de mégsem jelenik meg neki a fény. Még érzi, hogy valamit tennie kell. Gwen Eugene temetése után a ház előtti utcán áll és nem látja, hogy jön egy autó. Eugene próba szerencse elv alapján megpróbálja elrántani és valamilyen csoda folytán sikerül. Itt véget ér Eugene küldetése, átlép a fénybe.

Oszd meg másokkal is!