POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
suzie8

Torchwood 1.8

A Torchwood-ról részenként

1.8 They Keep Killing Suzie (A feltámadás napja)

Két holttest fekszik az ágyon, felettük egy vérrel íródott Torchwood felirat díszeleg a falon. Swanson nyomozó meggyanúsítja őket. A helyszínen találnak egy hajszálat, aminek a DNS-ében olyan vegyületeket találnak, amelyet az amnéziatabletta tartalmaz. Ez a nyom jelentősen leszűkíti a gyanúsítottak számát, de ez a mennyiség még így is 2008.

tw8-killing-suzie

Zarándok

Nagyon tanácstalanok, ezért Gwen felveti annak az ötletét, hogy vegyék elő újra a feltámasztó kesztyűt. Az első áldozatot sikerül Gwennek feltámasztania, de nagyon összezavarodott, ezért nem tudnak meg tőle semmit. A második áldozat már beszédesebb, megtudják, hogy a gyilkos keresztneve Max, aki egy Zarándok nevű csoport tagja, és még a Suzy nevet is emlegeti. A Torchwood már halott tagját is Suzynak hívják, tehát logikus lenne, hogy egy emberre gondolnak, mivel az amnéziatablettához csak a Torchwood tagjai férnek hozzá.

p0830dkd

Suzy feltámasztása

A Torchwood minden volt tagjának holmiját egy raktárban tartják. Jackék el is mennek Suzy “részlegére”, ahol rövid kutatás után találnak egy iratot, ami azt bizonyítja, hogy Suzy a csoport tagja volt. Jöhet a feltámasztás. Nem megy könnyen, ugyanis a kesztyű hatástalannak bizonyul Suzyn, ezért előveszik a feltámasztó kést, amit a hasába döfnek, ezzel már sikerül őt visszahozniuk az életbe. Nem tudnak kihúzni belőle semmit és az idő is letelik. Gwen leveszi róla a kezét és kihúzzák belőle a kést is. De Suzy valaminek köszönhetően még mindig él. Ez kapóra jön nekik, hiszen így ki tudják kérdezni. Suzy ismeri Maxet, két éven keresztül hetente adagolta neki az amnéziatablettát, ezért el tudta mondani neki minden baját. Megmutatják neki a Zarándok tagjainak képét, de egy Suzie nevű lányt hiányol a képek közül. El is mennek a bárba, ahol dolgozik. Suzynak Jack fejkameráján keresztül felismeri Maxet. Behozzák a bázisra, de teljesen meg van őrülve, nem tudnak meg tőle semmit.

152056581_337648207675979_4181031000838932693_n

A tökéletes terv

Owen rájön, hogy Suzy azért él még mindig, mert Gwennel még mindig össze vannak kapcsolódva, és ha négy órán belül nem szakítják meg, akkor Gwen meghal. Viszont már későn kapnak észhez, ugyanis Gwen megsajnálta Suzyt, mert rákos az apja, ezért kiszökteti és elindulnak hozzá a kórházba. Kár volt Maxet behozniuk a bázisra, ugyanis egy Emily Dickinson könyv versrészletét egymás után ismételgetve lekapcsolja az áramot és bezáródik minden. Nagyon úgy tűnik, hogy ez az egész dolog Suzie halála miatt történik. Ez egyfajta protokoll, amit Suzie tervelt ki és készített fel arra az esetre, hogyha meghalna. Ugyanis, ha meghal, és Max nem kap amnéziatablettát, akkor 2 hónap elteltével, gyilkosságaival elindítja ezt az eseménysorozatot.

gunshot_wounds

A közelgő veszély

Közben Iantonak sikerül térerőhöz jutni, ezért felhívják Swanson nyomozót. Elővetetik vele ugyanazt a könyvet, amiből Max idézett versrészletet. Nekik csupán a könyv ISBN száma kell, amit felolvasva, újraindul a bázis. A kórházban Gwen kezd nagyon rosszul lenni, Suzy pedig egyre erősebb. Gwenen kezdenek megjelenni a fejbelövés nyomai, tehát ez olyan, mintha Suzy átadná Gwennek a sebeit. Suzy magával rángatja Gwent még Hedley Pointra, mivel hajóval akar megszökni. De nem tud, ugyanis Jackék még pont időben érkeznek. Jack azonnal lelövi Suziet, de még az ötödik lövés is hatástalannak bizonyul, ezért Toshikonak magát a feltámasztó kesztyűt kell elpusztítania. Gwen felébred, Suzy pedig meghal, de még előtte ezek a szavak hangzanak el a szájából: Jack, valami mozog a sötétben és közeleg.

Oszd meg másokkal is!