POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
bwrt

Új Doctor Who 1.12 és 1.13

Az új Doctor Who sorozatról részenként

1.12 Bad Wolf (Valóságsokk)

1.13 The Parting of the Ways (Csata után találkozunk)

Nincs annál kiábrándítóbb korszaka a történelmünknek, mint mikor az emberiség egyik fele valamelyik valóságshow-ban szerepel, a másik fele pedig állandóan ezeket nézi.  Az ilyesmi csak akkor történhetne meg, ha olyan fejlettebb technológiával rendelkező idegenek elnyomása alatt élnénk, akik tökéletes elmebajjal, világmegváltó tervekkel, és a fantáziakészség teljes hiányával küzdenének.

Az ötös számú űrállomáson 200100-ban, a Doctor a Big Brother házban, Rose A leggyengébb láncszem műsorában, Jack Harkness pedig egy átalakító show-ban találja magát. Egy műveltségi vetélkedő, egy bezárt ház, és egy külső megjelenésre összpontosító műsor, tehát mindenki a számára legmegfelelőbb helyen. A szabályok nagyon hasonlítanak az eddig ismertekhez, de a kiesés végleges, és egyben végzetes lehet. Mindez a Gonosz Farkas vállalatának irányítása alatt történik, amiről senki sem tudja pontosan hogyan és kik működtetik. Az is teljesen elfogadott, hogy játékosok porladnak szét élő adásban, hiszen az emberek nézik, és ha az emberek nézik, akkor minden a legnagyobb rendben van.

Leggyengébb láncszem a sorozat szereplőivel

Az ellenség

Egyetlen Dalek is elég lett volna, hogy kipusztítsa az emberiséget, most kétszáz űrhajóval rendelkeznek, mindegyik fedélzeten 2000 katonával. De van ennél rosszabb. Vallást alapítottak, amiben a Dalek Császár istennek képzeli magát. Az Időháború után évszázadokig rejtőztek az űr sötétjében, emberi  sejteket is felhasználva teremtették újra a Dalek fajt. Ez idő alatt őrültebbek lettek mint valaha, és gyűlölni kezdték a nem tisztán Dalek létüket, így pusztítóbbá is váltak. Száz évvel korábban ők tartották vissza az emberi birodalom fejlődését azzal, hogy az Ötös Műholdra telepítették a Jagrafess-t, most egyetlen emberen keresztül kapcsolódnak a csatornákra.

1-1213di

Az irányító

Öt éves korában kábelekkel rákötötték a rendszerre, azóta irányítja az összes csatornát. Nem lát mást csak számokat, ő az egyetlen aki kapcsolatban áll a Dalekokkal. A Doctort és társait segítségül hívta, elrejtve őket a különböző műsorokban, amiket a Dalekok nem néznek, csak működtetnek.

Rose Tyler

Rose Tyler visszakapja átlagos életét. Anyukát, barátot, az időt és a helyet, ahol élt. De Rose Tyler nem lehet átlagos lány. Sosem volt az, attól a pillanattól kezdve, hogy az egész tér-idő kontinuum az ő agyán keresztül haladt át. Akkortól, hogy egyszerre látta a múltat, a jövőt, mindent ami volt, lesz, és valaha lehet, a létezés minden atomját, a világmindenség összes darabkáját. Visszahozza a halálból Jack Harkness-t, megmenti a Dalekoktól a világot és a Doctort, hogy aztán a Doctor megmenthesse őt.

1-1213bw1

Kicsoda a Doctor?

A kilencedik, aki a háború minden veszteségével érkezett, és aki úgy tudja egyedül ő élhette túl. Most látja, hogy minden hiábavaló volt, mert a Dalek megmenekült és kész elpusztítani a világot. Döntenie kell, hogy megöli őket és velük együtt a Földön élő minden embert, vagy hagyja, hogy véghezvigyék a tervüket. Gyáva vagy Doctor, vagy gyilkos? Kérdezi a Dalek, és a Doctor, aki felelősnek érzi magát a háború következményeiért, aki ismét lezárhatná azt, most úgy dönt, hogy gyáva lesz, és ezért kész meghalni is. Végül a Gonosz Farkas lesz, aki befejezi az Időháborút. A Doctor, hogy megmentse Rose életét, átveszi tőle az időörvény energiáját, ezzel feláldozva magát. Így köszön el a kilencedik Doctor, és érkezik a tizedik.

1-1213doctors

ninth-doctor-leather-jacket-850x1300

Oszd meg másokkal is!