POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
1-2-1

Új Doctor Who 1.2

Az új Doctor Who sorozatról részenként

1.2 The End of the World (Amikor vége lett a világnak)

Időgéppel merre mennél, meddig mennél? Ebben a részben ötmilliárd évvel későbbre utazunk, amikor a világnak nem lesz vége, de a Föld bolygó elpusztul. Közben olyan ősrégi dalokat hallgathatunk, mint a Tainted Love, vagy a Toxic.

Eljön néhány idegen végignézni a Föld megsemmisülését, de az emberi faj utolsó példánya is tiszteletét teszi, aki sokat elárul nekünk rólunk, emberekről.

cass
Cassandra O’Brien.Δ17

Boe Arcáról még csak annyit tudhatunk, hogy több milliárd éves, de ha valaki ilyen sokáig él, azzal azért nagyobb valószínűséggel futhatunk össze a tér-időben való kalandozások során.

boe
Face of Boe

Fontos szerep jut még ebben a részben Jabe-nek, aki két társával képviseli Cheem erdejének fáit. Ők olyan intelligens humanoid fák, akiknek ősei a földi esőerdőkből származnak. Jabe látványnak sem utolsó fadarab, színes levelei vannak, és egy visszahúzható liánnal is rendelkezik, amit nem illik mutogatnia, ezért nem került a képre.

jabe
Jabe

 

Kicsoda a Doctor?

Kiderül, hogy a Doctor egy Timelord! Ami még mindig nem mond semmit azoknak, akik csak most ismerkednek a sztorival, viszont abból, ahogy erre Jabe reagál, már lehet következtetni, hogy ők az univerzum összes azonosítható fajához képest sem akármilyen idegenek. A bolygójuk elpusztult az időháborúban, azóta a Doctor egyedül utazgat a világmindenségben. Nem szokott jó hatással lenni rá ha sokáig van egyedül, ilyenkor általában veszít valamennyit a könyörületességhez szükséges képességeiből. Annyi biztos, hogy nagy hatalommal rendelkezik, és mint ilyen, egyáltalán nem mindegy milyennek ítéli meg az őt körülvevő világot.

 

1-2-2

Oszd meg másokkal is!