POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dh1

Új Doctor Who 1.7

Az új Doctor Who sorozatról részenként

1.7 The Long Game (A nagy játszma)

A kétszázezredik év, Ötös Műhold. A Föld egy  galaktikus birodalom központja, az emberi faj elérte intelligenciájának csúcsát. Így kellett volna történnie. Egy időutazó már csak tudja, és persze azt is észre veszi, ha valahol, valaki, beleavatkozik a történelembe.

Az idegen faj

A Szent Hadrojassicus Maxarodenfoe Hatalmas Jagrafess-sze (Mighty Jagrafess of the Holy Hadrojassic Maxarodenfoe), röviden Jagrafess, közelebbi ismerősöknek Max. Egy óriás, nyálkás csigához hasonlító lény, hosszú, hegyes fogakkal, kicsi szemekkel. Akár háromezer évig is élhet, nagy anyagcseréje miatt állandóan hűteni kell a környezetét, különben túlmelegszik és felrobban. Ő az aki megváltoztatta a történelmünket, az egész emberiséget visszatartva a fejlődésben.

Az Ötös Műhold

Ahol a hírek készülnek, és ahonnan az emberek gondolatait irányítják. Ötszáz emeletnyi Jagrafess létfenntartó rendszer, emberi közreműködéssel, a pénz miatt. Azok az újságírók akik ide kerülnek, egy olyan információs egységet kapnak, amivel képesek rácsatlakozni a számítógépekre. Ezzel nagy mennyiségű adatot tudnak feltölteni az agyukba, ugyanakkor a gondolataikba is belelátnak.

Lények, akik a Jagrafessnél is ellenszenvesebbek

Ebben a részben ketten is vannak, az egyikük a Szerkesztő, a másik Adam. Szerencsére egyiküket sem látjuk többé.

1-7-2

Rossz kezekben az időgép

Szinte mindegy, hogy egész fajok és évezredes kultúrák felett uralkodna egy idegen, vagy a technológiai fejlődésről szerzett információkkal próbálna visszaélni egyetlen ember, az időbe történő beavatkozás minden esetben következményekkel jár, és mint látni fogjuk, ezek néha alig észrevehető, néha egészen látványos, néha pedig teljességgel lehetetlen események formájában valósulhatnak meg.

Oszd meg másokkal is!