POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
villa diodati - medium com

Új Doctor Who 12.8

Az új sorozatról részenként

12.8 The Haunting of Villa Diodati (A Villa Diodati kísértetjárás)

Mit tegyen az időlord ha egy kis pihenésre vágyik a sok dalek, judoon, és egyéb problémák után? Elmegy a csapatával egy gyors vizitre a Frankeinstein írójához. Vagy nem is olyan villámlátogatás lesz ez az 1816-os kiruccanás.
Mary Shelley - blogtor who

A Genfi-tó partján vagyunk Villa Diodatiban, ahol éppen egybegyűltek Mary Shelley és férje barátai. Köztük Lord Byron is, hiszen övé a villa. Egyedül Percy Bysshe Shelley hiányzik, de valahogy nem annyira fontos nekik hogy vadul keresni kezdjék. Elkönyvelik hogy éppen beteg, aztán ők meg borzonganak a viharos júniusi éjszakán. George Gordon lelkesen mesél egy rémtörténetet amikor is hangosan dörömbölnek a zsalugáteren. A csapat kér bebocsátást miután széjjeláztak, majd a történelmi hűség kedvéért maga a Doctor javasolja hogy találjanak ki egy igazi hátborzongató sztorit.

Doctor (villa D) - blogtor who

A probléma pont az hogy valami nagyon nem stimmel ha neki kell ezt forszíroznia. Lord Byron szemet vetett a Doctorra, de lássuk be nagy szoknyabolond volt. Dr. Polidori egy kissé mogorva, mert állítólag nem tud pihenni rendesen. Amikor Ryan látszólag megsérti és párbajra készülve a fegyveréért megy hirtelen az Addams Family egy klasszikusa jelenik meg. A szaladgáló kéz, amely majdnem megfojtja Ryant. Mint kiderül Byron szinte fetisiszta módon gyűjt harci relikviákat, köztük egy XV századi katona csontvázát aminek minő meglepetés hiányzik a keze. Sőt a másik keze is. Ráadásul korábban voltak Percy Shelleynek látomásai egy tó felett lebegő alakról. Eközben Polidori egy székben alszik amíg Graham figyel rá. De azt nem tudja megakadályozni hogy hirtelen alvajáró legyen és simán átmenjen a falakon. Szépen lassan megvan minden ami egy kísértetsztorihoz kell.

lone-cyberman-2-800-450 BBC

A  folyton változó villa rádöbbenti a Doctort hogy valószínűleg egy észlelésszűrő van bekapcsolva. Nem véletlenül, hiszen kint kellett tartani a Magányos Cybermant. Mivel bejut mégis, így láthatjuk hogy a transzformáció még nem teljes mivel fizikailag sincs még kész és az érzelemmentesítés sem történt meg eddig. Szóval adott egy félkész Cyberman aki az Őrzőt keresi. Mint kiderül a Cyberium kell neki, amit nem más őriz mint Percy Shelley.
cyberium-2-800-450 BBC

Némi huzavona után , Jack figyelmeztetése ellenére a Doctor átadja amit a modern Frankeinstein kért és ezzel megmenti a világot 1816-ban. A kérdés hogy menti meg a világot a jövőben a Cyberman inváziótól amit a Magányos Cyberman indíthat el?

Írta: Badwolf

Oszd meg másokkal is!