POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dw1213

Új Doctor Who 2.12 és 2.13

Az új Doctor Who sorozatról részenként

2.12 Army of Ghosts (A szellemhadsereg)

2.13 Doomsday (A végítélet napja)

Rose Tyler-nek halnia kell, mert túlságosan megszerettük. A tervezettnél több időt töltött a Doctorral, és közelebb került hozzá mint amennyire egy útitársnak szabad lenne. A Doctor nem engedhet meg magának egy feleséget, vagy esküvőt, nem szervez romantikus vacsorát kilátással az Éneklő Tornyokra egy olyan bolygón ahol 24 évig tart egy éjszaka. Rose Tyler is csak ember, aki nem köthet maga mellé egy időurat. De hogyan kaphatja meg mégis azt az embert akire mindig is vágyott, ha közben meghal?

Ahhoz hogy Rose Tyler megszűnjön létezni ezen a világon nem elég egy ellenség. Egyszerre támad a Földre a Dalek és a Cyberman, és nem csak látszólag vagyunk esélytelenek velük szemben. Mindez amiatt, mert az emberek ott Torchwoodban minél több energiát próbálnak kinyerni a két világ közti repedésekből. Ebben az olyan mellékhatások sem zavarják őket, mint az ilyenkor megjelenő szellemlények, akiket idővel az emberiség többi részének is sikerült elfogadnia. Ilyenek vagyunk. Közben meg ott az a fémgömbnek látszó tárgy, ami a műszerek szerint nincs is, és amiről azt sem tudják mire jó, vagy mi lehet benne. Ez már inkább nyugtalanító mint érdekes az ezt vizsgálók számára. Mert ez a valami tényleg nem semmi!

dw1.12.0.13.

A gömb

Egy üreshajó ami a téridő szerkezetén kívülről érkezett. Arra tervezték, hogy a semmiben utazzon. A semmi a dimenziók közötti tér, ahol nincs fény, nincs sötétség, nincs fent és nincs lent, nincs élet, nincs idő, vég nélküli állapot. Jó kis búvóhely ha az idő urai elől kell menekülni.

Pete világa

A gömb lehetővé tette a párhuzamos világok közti átjárást, így érkeztek meg az alternatív valóságból a Cybermanek. Ez az a párhuzamos világ ahol Mickey ott maradt harcolni, és ahol Rose apja Pete is életben van, ezért is nevezi el a Doctor Pete világának. Ebben a mi világunkban viszont Rose anyja az aki nem halt meg és itt van az ő közös gyermekük is, aki Pete világában meg sem született. Már csak az a kérdés, végül a fal melyik oldalán maradjanak.

Cult of Skaro

A gömbben utazott a Skaro Szekta, a Dalekok egyik titkos rendje, akiknek feladata az ellenség fejével való gondolkodás. Ennek érdekében még nevet is adtak maguknak, de ettől még mindig olyanok maradtak mint a többi Dalek. Azért volt szükség rájuk, hogy mindent megtegyenek a Dalek faj fennmaradásáért, és hogy új gyilkolási módokat fejlesszenek ki.

CULTOFSKARO

Az Eredet Bárka

Ezt hozták magukkal a semmiből, egy börtönhajót amibe több millió Dalek lett bezárva, és amiből most mind ki fognak szabadulni.

Az emberiség esélyei

Ha a Dalekok támadnak mind meghalunk, ha a Cybermanek ilyen sokan vannak akkor is ez a valószínűbb, ha a Dalekok és a Cybermanek támadnak egymásra azt szintén nem éljük túl, ezen kívül még maradt az a lehetőségünk, hogy a sok kis repedéssel lyukat vágunk az univerzumon és az egész világunk belezuhan a semmibe.

Még szerencse, hogy itt van nekünk a Doctor aki egyszerre menti meg mindkét világot az ellenségektől és a semmibe zuhanástól, miközben a Tyler család egyesül az alternatív univerzumban, ezzel végérvényesen elválasztva egymástól a két oldalt. A történetnek azonban csak látszólag van itt a vége, mert egy napon valaki balra fordul majd az úton és ezzel jobbra fordul minden.

Oszd meg másokkal is!