POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dw2

Új Doctor Who 2.11

Az új Doctor Who sorozatról részenként

2.11 Fear Her (Félelem és rettegés)

A Doctor és Rose jövője nekünk itt a jelenben már a múlt, vagyis a 2012. év és a londoni olimpiai játékok, ahol a tizedik Doctor vitte, a tizenegyedik vinni fogja, és mindketten vitték már a fáklyát ugyan abban az évben, csak 6 évnyi különbséggel.

A TARDIS mégsem emiatt érkezett, hanem mert egyre több gyerek tűnik el az utcából, és mindegyikük egy-egy papírlapon végzi színes gyermekrajzok formájában. Ki gondolná, hogy mindez egy kislány műve, akit megszállt egy idegen létforma, és akinek a szekrényéből fenyegető fények és hangok érkeznek valószínűleg a túlvilág barátságtalanabb oldaláról? Rose-nak egyből gyanús lesz a környék, és egészen addig követi a nyomokat ameddig rá nem támad egy elszabadult firkálmány.

Firka lény

Sohasem Firka szörny – ahogy az író külön meg is jegyzi ezt – mivel a Doctor semmilyen létformát nem nevezne szörnynek. Állítólag ionos energiával animált grafit, de ebbe részletesen jobb nem belegondolni. Annyi biztos, hogy miután megszüntették az energiát ami működtette, akár ki is lehetett volna radírozni, ahogyan a többi ceruzarajzot.

firkalény

Isolus

A lény aki képes volt a rajzokat életre kelteni és mindent ami valóságos fogva tartani egy rajzlapon. Az Isolus empatikus virágszerű lény, a gyerekeik több ezer éven keresztül spóraként sodródnak együtt a világűrön át, ahol a napszél viszi őket.

Egy napkitörés miatt az egyik Isolus elszakadt a testvéreitől, a Földre került és mivel nagyon magányos volt elkezdett barátokat gyűjteni magának. Egy kislányt, aztán pár gyereket a környékről, később egy stadionnyi embert, a Doctort, és végül az egész bolygónk is színes rajzként végezte volna egy gyerekszoba falán, ha Rose-nak nem sikerül megtalálnia az eltévedt Isolus kis hajóját, amivel visszajuttatták a világűrbe a társaihoz.

heliosfera

Itt viszi a tizenegyedik a lángot

Oszd meg másokkal is!