POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
0300dw

Új Doctor Who 3.0

Az új Doctor Who sorozatról részenként

3.0 The Runaway Bride (A szökevény menyasszony)

Donna Noble

Dühös, hangos, erőszakos, láthatóan fel van háborodva és pofozkodni fog. Donna Noble annyira sok, hogy az első találkozás után rá kell pihenni egy teljes évadot, amikortól hosszabb távon is útitárs lehet. Ő az aki nem esik hasra holmi marslakó féléktől egy olyan űrhajó fedélzetén aminek szerinte a neve sem létezik, nem áll le amíg meg nem kapja amit akar és eközben nem igazán tud csendben maradni sem. Ilyenkor nagyjából ilyen.

donnanobel

dn2Vannak azért olyan pillanatok mikor elakad a szava, ilyen az is amikor nyitni kezd a számára ismeretlen felé. Mindamellett nem túl szerencsés ember. Kezdve az anyjával, aki mást sem tesz mint kritizálja őt. Barátai sincsenek, a munkatársait sem kedveli. Mikor aztán úgy tűnik végre megfelelő irányt vesz az élete, elrabolja egy földönkívüli közvetlenül az oltár elől az egész násznép szeme láttára. Az anyja szerint az ilyen viselkedés egyébként is jellemző rá. Nem sokkal később azzal is szembesülnie kell, hogy ezzel az esküvővel csak megpróbálták behálózni, mivel a vőlegénye mindvégig egy hatalmas nősténypókkal szövögette közös terveit.

Racnoss

A Racnoss egy igen ősi faj, nagyra nőtt humanoid pókfélék, akik bolygóról-bolygóra járnak étkezni. Így volt ez a Sötét időkben is, ami az univerzum történetének egy olyan korszaka amikben a hozzájuk hasonló lények kedvükre garázdálkodhattak. Végül több bolygó – köztük a Gallifrey – összefogott ellenük, hogy elpusztítsák őket. A Racnoss császárnőnek azonban sikerült elrejtőznie és az univerzum szélén hibernálódva várta, hogy felébreszthesse újra a Racnoss fajt. A császárnő nyolcágú csillag alakú hajója a Webstar, amely huon-részecskékből nyeri az energiát és fejlett teleportáló készülékkel rendelkezik.

racnoss

Kis karácsony

Alig észrevehető, hogy karácsonyi különkiadás ez a rész. Az égre azért felkerült a legfényesebb csillag, még akkor is ha villámcsapásokkal lövöldözött a Földre. Újra eljöttek a Mikulás jelmezes robotok akik rézfúvós hangszereknek álcázott lángszórókkal támadnak, és magukkal hozták a pusztító karácsonyfáikat bombadíszekkel. A végén pedig bár nagyon kevés és nagyon mesterséges formában, de most is havazott.

300karácsony

Oszd meg másokkal is!