POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dw3.1

Új Doctor Who 3.1

Az új Doctor Who sorozatról részenként

3.1 Smith and Jones (Smith és Jones)

A még nem egészen doktor Martha Jones, és az általában John Smith-ként bemutatkozó Doctor első találkozása egy kórházban, ami ideiglenesen felköltözött a Holdra. A kórházban van kisbolt! Azon kívül pedig sok-sok vér és olyan gépek amikből közveszélyes gyilkos földönkívüliek akármikor tömegpusztító fegyvert gyártanak.

Plasmavore

A plazmaevők egyik fő tulajdonsága, hogy vérrel táplálkoznak. Állítólag a Nagy Vámpírokból fejlődtek ki, akik valamikor a Sötét Időkben éltek. Ahogy a vámpírok ők is emberszerűek, már fogakat sem használnak a táplálkozáshoz, elég nekik egy egyszerű szívószál. Florence Finnegan is ehhez a módszerhez folyamodik amikor emberek vérét szívogatja, amit olyan sikeresen képes asszimilálni, hogy a Judoonok bioszkennerei átmenetileg emberként azonosítják be. A biztonság kedvéért felbérelt maga mellé két android-testőrt is, akik mindig párban járnak és Slab-nak nevezik őket.

plazmavslab

Judoon

Rinocérosz fejük van, nagy tüdejük, még nagyobb erejük és egészen pici agyuk. Ezen tulajdonságaiknak köszönhetően ellenállóak a fizikai támadásokkal szemben és alacsony oxigénszintű környezetben is képesek lélegezni. A Judoon igazságszolgáltatás inkább gyors és egyszerű, mint igazságos és arányos. Többször előfordulnak a Whoniverzumban, innen lehet tudni olyan egyéb tulajdonságaikról, hogy sárga a vérük, nem kedvelik az operát és hogy semmi közük a költészethez. Ebbe a földi kórházba itt a Holdon azért jöttek, hogy megtaláljanak egy veszélyes bűnözőt, akiről annyit tudnak, hogy nem ember. Ezért mindenkit egyesével beazonosítanak és megjelölnek, a Holdra pedig azért hozták őket mert a Földre nem terjed ki a hatáskörük. Márpedig ők mereven ragaszkodnak az előírásokhoz.

judoon

Új szónikus csavarhúzó, új útitárs

Martha Jones orvostanhallgató elég higgadtan kezeli az olyan kisebb-nagyobb furcsaságokat mint az utcán elé ugró, nyakkendőt lobogtató ismeretleneket, a motorsisakban közlekedő fekete ruhás lényeket, a feltűnően gyakori statikus feltöltődést, a jobb és baloldali szívhangot, a felfelé haladó esőcseppeket, a Holdra érkezést, a földönkívülieket, de számára ez a nap így összességében még mindig nem lehet annyira zűrös, mint a családja. Első alkalommal nem is viszi messzire a Doctor, hiszen maradnak Londonban, elmennek a nevezetes Globe Színházba megnézni egy Shakespeare darabot.

dw3.1mj

Oszd meg másokkal is!