POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dw4.15

Új Doctor Who 4.15.

Az új Doctor Who sorozatról részenként

4.15 Planet of the Dead (A holtak bolygója)

Karácsony után húsvét este találkozhatunk a Doctorral, miközben David Tennant már visszatérve a világot jelentő deszkákra egyik szerepről a másikra ugrál a téridőben, arra koncentrálva, hogy mindig az aktuális karakterének megfelelő akcentust használja.  Nem csak attól különleges ez a különkiadás, hogy húsvétkor játszódik, de ez volt a 200. Doctor Who történet is, ezért kapott főszerepet a 200-as busz, ami letérve a kijelölt útvonalról, rövid idő alatt nagy távolságot tesz meg egy féregjáraton át.

San Helios

A Skorpió ködben található bolygó két kék, és egy vörös napjával, a Földhöz hasonló gravitációval és légkörrel rendelkezik, a felszíne erdőkkel és óceánokkal tarkított, és a bolygó lakóinak népessége elérte a 100 milliárdot. Nem is olyan sokkal a 200-as busz érkezése előtt még így nézett ki a San Helios, az utasok azonban nem találtak mást, csak végtelen sivatagot, homokot, port és két hajótörött Tritovore-t.

tritovore

Tritovore

Ők nem a féregjáraton keresztül jöttek és nem is a bolygó őslakosai, hanem azzal kereskedelmi kapcsolatban álló faj, akik emberszerű legyekhez hasonlítanak, és ennek megfelelően a mások által hátrahagyott végtermékkel táplálkoznak. Csillaghajóikkal a környék bolygóit járják, és összegyűjtik aaa… amit mások hátrahagynak. Legutóbbi látogatásukkor azonban lezuhantak mikor madár repült a hajtóműbe, ami valójában egy Stingray-t jelent a szellőzőnyílásban.

légy2

Stingray

Egy egész rajnyi áramvonalas, fémvázas, rája formájú lény, akik egyre nagyobb sebességgel, alakzatban repülve a bolygó körül, szakadást hoznak létre a térben, féregjáratot nyitva más bolygókra, jelen esetben egyenesen a Földre. Növényt és húst is esznek, az elfogyasztott fémet a csontvázukba építik, így lesz számukra biztonságos az utazás.

stygr

A féregjárat

Ahogy a raj közelít, úgy növekszik az átjáró átmérője, amit nem egyszerű bezárni. Áthaladni sem lehet rajta akárhogyan mert nagyfeszültség uralkodik benne. A Stingray-t  testük fémszerkezete védi meg, az utasokat a Faraday-kalitkaként működő fémdoboz, amit busznak neveznek. Faraday saját magán bizonyította ezt az elméletét mikor bezárkózott egy ketrecbe amit kívülről nagy feszültséggel csapkodtak, itt azonban egy Malcolm nevű tudós feladata lenne lezárni a járatot, miután a busz már átjutott de még mielőtt a raj átérne, és miközben a UNIT egyik parancsnoka fegyverrel fenyegeti. Malcolm egyébként nem olyan aki részt vesz a saját kísérleteiben, ő csak szerényen, mértékegységet nevezett el magáról.

malcolm

Végül a Doctor mellé önként jelentkezik útitársnak Christina, aki kedveli az extrém helyzeteket, és akivel olyan jók voltak együtt a 200-as busz fedélzetén. De a Doctor már túl sok embert veszített el eddigi útjai során, aminek hamarosan véget kell érnie.

chris

 

Oszd meg másokkal is!