POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dw5.6f

Új Doctor Who 5.6

Az új Doctor Who sorozatról részenként

5.6 The Vampires of Venice (Vámpírok Velencében)

Velence megfelelően romantikus helyszínnek ígérkezik egy éppen esküvő előtt álló párnak, főképpen akkor, ha nem a pusztító pestisjárvány idején látogatunk el oda, vagy mondjuk Casanova fénykorába, bár ez utóbbi csak akkor lehet problémás, ha tartozunk neki egy csirkével. Most azonban 1580-ba érkezünk, amikor Casanova még meg sem született, és a járvány is lecsengőben van, tehát nincs különösebben nagy veszély, leszámítva a vámpírnak látszó idegeneket, akik fiatal lányok vérét csapolják le, hogy egy egészen új fajjal népesítsék be a bolygót.

Még mielőtt útnak indulnánk, ellátogatunk Rory Williams legénybúcsújára, ahol már mindenki nagyon izgatottan várja milyen meglepetés ugrik elő a tortából. Persze ha whovianokat kérdeznénk, ők biztosan jobban örülnének a Doctornak egy bikinis lány helyett, de ezen a bulin mást mutat a tetszési index, és lehet fokozni a hangulatot olyan bejelentésekkel, hogy előző este megcsókolt minket a menyasszony.

dwviv1

Most hogy senki sem boldog, a Doctor, Amy és Rory, hármasban összezárkóznak egy fülkébe, hátha jobban megkedvelik egymást. Vagyis Rory a Doctort, és Amy Roryt, ha már így egy fél nap sem választja el őket az örökkön örökkétől. Nem lenne ez annyira rossz terv, ha Amy nem jelentkezne abba a magániskolának álcázott intézménybe, ahol az idegenek az emberi faj átalakításán dolgoznak.

Saturnyn

A Saturnyne bolygóról származó vízi élőlények, a faj nőstény tagjai víz nővér néven is ismertek. Halakhoz, rákokhoz hasonlóak, humanoid kiadásban, a szárazföldön sok vízre van szükségük, amit más élőlényekből is meg tudnak szerezni maguknak. Érzékenyek az ultraibolya fényre, és nem látni a tükörképüket, ez utóbbinak az lenne az oka, hogy észlelés-szűrőt használnak eredeti alakjuk elrejtésére, ehhez pedig az őket néző emberek agyhullámait módosítják, a tükörképen azonban az agy nem tudja pontosan mit is kellene kiszűrnie a látottakból, így inkább üresen hagyja az ismeretlen részt. Most hogy már tudjuk, nem is igazi vámpírok, csak egy idegen faj idegen technológiával, nem is látszanak annyira félelmetesnek.

dwviv

10 000 férj vár a folyóban

Az űrből érkező halfélék hosszú utat tettek meg ideáig, és sajnos csak fajuk hímnemű egyedei élték túl a megpróbáltatásokat, kivéve az ő anyukájukat, aki feladatának érzi, hogy megfelelő párt találjon gyermekeinek. Ehhez van szükségük azokra a lányokra akiknek a vérét fokozatosan lecserélik az övéikre, ameddig el nem érik a teljes átalakulást. Vagy nem érik el és meghalnak. A hímnemű halivadékok ez idő alatt a folyóban úszkálnak, és ha úgy alakul néha megetetik őket egy-egy lánnyal. Anyukájuk terve pedig az lenne, hogy egy mesterséges óriásvihart előidézve elárasztja az egész várost vízzel, hogy aztán a fiai az újdonsült leányzókkal a számukra megfelelő közegben… népesedjenek. (Ez van ha az anyukákra bízzuk a párválasztást.)

Isabelle

A Doctor majdnem mindent megtenne egy kihaló félben lévő faj megmentéséért, de Rosanna ajánlatát, az úgynevezett “összefogásra” mégis visszautasítja azzal az indokkal, hogy ő mint időúr mégsem kívánna párosodni egy nagy hallal. Persze számára ez nem annyira ízlésbeli mint inkább elvi kérdés, mivel nem szívesen barátkozik olyanokkal, akik nem emlékeznek az áldozataik nevére sem.

isa

Rory úgy gondolja az áldozatok számát illetően a Doctor sem vonhatná ki magát a felelősség alól, mert szerinte az emberek azért vállalkoznak mellette kockázatos küldetésekre, hogy lenyűgözhessék őt. Aztán persze mikor a Doctor bajba kerül, mégis Rory lesz az aki nem akarja magára hagyni. Végül is részben sikerrel járt a küldetés, mert Rory valamennyire megkedvelte a Doctort, és Amy is rájött, hogy inkább csak az esküvőtől tart, ami után a kalandok véget érnek, egy kisvárosban marad nagy pocakkal és egy copfos hajú férjjel, hosszú eseménytelen másodpercekkel és madárcsicsergős ébredésekkel, szemben az állandó veszéllyel és rohanással, ismeretlen helyekkel és idegen civilizációkkal.

Melyik jelenti majd az igazi életet? A következő részben Amy álmában valóságot választ.

 

Oszd meg másokkal is!