POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
3958593789

Új spin-off?

Először is jöjjön egy kis buksitágítás. Ha univerzumbővítésről beszélünk, akkor három fő vonalon mozoghatunk. Van a prequel, vagyis az előzmény történet, a sequel, vagyis folytatás és a canon, vagyis fő történet vonal. Ezen felül helyezkednek el olyan apróságok, mint a spin-off vagy a retcon. A retcont mindenki ismeri, amikor Moffat megfogja kedvenc sorozatunkat és átírja, kénye kedve szerint átvariálja a történetét. Ez lehet kis variálás, pl. Sherlock sorozat, a címszereplőt és Wattson doktorát a jelenkori világba implementálja. Vagy olyan szörnyű dolog, mint a Doctor és a pajta esete. Kevés rajongó tudja, mert kismillió könyvet kell átbújni hozzá angolul, de a Doctor Gallifrey legnagyobb ősi családjainak egyik leszármazottja, és mint amolyan kis herceg, nem volt kérdéses, hogy Time Lord lesz-e előle vagy sem.
Figyelmes ember itt felkaphatja a fejét, hogy hohó, de a könyvek mellékszálak, vagyis spin-offok. Nem kell hogy bevonjam a canonba. Azonban a Day of the Doctor előtt, a Night of the Doctorban a könyveket hozzácsapták a canonhoz, teljes értékű, elismert részévé téve azokat az univerzumnak.

(Az már magát a sorozat zsenialitását dicséri, hogy a Day of the Doctor magában megfelel az összes leírtnak. Canon, mert folytatja a fő történetszálat; prequel, mert a múltban játszódik a canonhoz képest; sequel, mert ettől függetlenül folytatja a fő történetet; retcon, mert átírta azt, amit Gallifreyről tudtunk; és spin-off is éppen azért, mert egy igen komoly mellékszál ágat is bevont a canonba.)

Amiről most beszélni fogunk az néhány pletyka, miszerint a háttérben csendesen elkezdtek egy spin-offot kiagyalni, aminek két főszereplője Me és Clara.

A valóságban az a helyzet, hogy ez rajongói fikció. Volt egy szavazás 18.000 emberrel, hogy szeretnétek-e látni egy spin-off sorozatot Colemannel és Maisie Williamssel. Ennek a kérdésnek az eredménye 76%-os igen lett. Azonban a BBC nem adott semmiféle jelet vagy információt arra, hogy terveznek-e hasonlót.

Azt viszont tudjuk, hogy mindkét színésznő eléggé elfoglalt. Míg Maisie Williams visszament Trónok Harcát forgatni, addig Coleman kisasszony Viktória királynő szerepét vállalta el egy filmben. Szóval egyhamar nem fognak visszakerülni a BBC-hez. Ettől függetlenül nem zárkóztak el az ötlet elől.

Ugyanakkor ez nem az első eset az idei évben, hogy elkezdtek találgatni egy esetleges mellékszálról. Michelle Gomez egyik Twitter üzenete így szólt pár hónapja erre a kérdésre: “Minden egy lehetőség… Segítetek megvalósítani?” Ez az üzenet szintén pletykákat gerjesztett, és ne feledjük azt sem, hogy Arthur Darvill és Karen Gillan távozása után, ők is megkapták ezt a kört, hogy vajon mint időutazásból a múltban rekedt emberek, kapnak-e majd saját sorozatot?

Jelenleg úgy néz ki, hogy a Come Dine With Me (Gyere, ebédelj velem) sorozat tényleg csak pár rajongó elmeszüleménye.

Azonban nem kell bánkódnia annak sem, aki vágyik spin-offra a sorozathoz, ugyanis a BBC még Október elején jelentette be hivatalosan, hogy Patrick Ness 2016 tavaszától készít egy 8 részes darabot, aminek a címe Class. Patrick híres a fiatal felnőtteknek szóló fikcióiról, az új minisorozat is inkább ezt a korosztályt fogja megcélozni majd.

Oszd meg másokkal is!