POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
Dalekcity

A dalekok tízszer

10 emlékezetes dalek-történet az új sorozatból, és a végén a döntés: Kinek melyik tetszett a legjobban?

1.6 Dalek (Az ősellenség)

Amikor egyetlen sérült Dalek sejtszinten újraépíti magát Rose genetikai anyagából, majd miután érzései lesznek inkább megsemmisíti magát, mint hogy így kelljen tovább léteznie.

1.12 Bad Wolf (Valóságsokk)
1.13 The Parting of the Ways (Csata után találkozunk)

Amikor a távoli jövőben valóságshow műsorokkal visszatartják az emberiség fejlődését, és a Dalek Császár vezetésével, emberi sejteket is felhasználva egy egész hadsereget hoznak létre, majd a Gonosz Farkas kell hozzá, hogy legyőzzék őket.

2.12 Army of Ghosts (A szellemhadsereg)
2.13 Doomsday (A végítélet napja)

Amikor a Cyberman, az univerzum repedései, és a Skaro Szekta egy dalek-hadsereggel együtt veszélyezteti az emberiség létét, és amiben végül el kell válnunk Rose-tól.

3.4 Daleks in Manhattan (Dalekok Manhattanban)
3.5 Evolution of the Daleks (A Dalekok evolúciója)

Amikor a Skaro Szekta úgy dönt, hogy ember-dalek hadsereget hoznak létre 1930-ban, az Empire State Building építése közben.

4.12 The Stolen Earth (Az ellopott Föld)
4.13 Journey’s End (Az utazás vége)

Amikor Davros vezetésével több bolygót, köztük a Földet is ellopják, hogy olyan fegyvert hozhassanak létre, ami az atomok közötti összetartó erőt szétbontja és véget vet a teljes anyagi világnak.

5.3 Victory of the Daleks (A dalekok győzelme)

Amikor Churchill idejében a 11. Doctort használták fel arra, hogy azonosíthassák magukat legfőbb ellenségük segítségével, és miközben majdnem felrobbantják a professzort, aki nem tudta magáról hogy android, sikerül meglógniuk.

7.1 Asylum of the Daleks (A dalek menhely)

Amikor az őrült dalekok bolygójára küldik a 11. Doctort és válófélben lévő barátait, ahonnan a Szuflé-lány segítségével jutnak ki.

8.2 Into the Dalek (A dalekba)

Amikor a 12. és Clara összezsugorodnak, és belülről gyógyítják meg a Dalekot.

9.1 The Magician’s Apprentice (A bűvészinas)
9.2 The Witch’s Familiar (A boszorkány segédje)

Amikor Davros haldoklik, ezért magához hozatja a Doctort és csapatát a Skaro bolygóra, ahonnan Clara-t egy dalek-páncélba bújtatva próbálják kimenekíteni, aminek meghibásodik a beszédközpontja, így a lány nem tudja jelezni, hogy ő nem ellenség.

12.0 Resolution (Fogadalom)

Amikor egy páncél nélküli daleknak sikerül darabjaiból összeállni, és burkolatot készíteni magának, hogy ismét megkísérelje leigázni az egész világot.

 

Oszd meg másokkal is!