POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
Class

Class – Sorozatbemutató

A Doctor Who-nak az újraindítás óta számos spin-off sorozata született. A spin-off sorozatok alatt a Doctor Who univerzumában (whoniverzumban) játszódó sorozatokat kell érteni. Ebben a cikksorozatban megismerhetitek a sorozat mellékágait: Torchwood, Sarah Jane Adventures, Class. Most a cikksorozat utolsó tagjával, a Class-szal fogunk foglalkozni.

dod2

Ismertető

A Class (magyar nevén Osztály, nem lett leszinkronizálva, ezért a magyar címét egyáltalán nem szoktuk használni) című sorozatnak 2016-ban futott le az 1. és egyetlen évadja. A történet a Coal Hill iskolában játszódik. A diákok rosszindulatú földönkívüliekkel küzdenek meg hétről hétre. A sok földönkívüli eset magával a a Doctorral és a TARDIS-szal magyarázható. A Whovian-ok között köztudott, hogy a Doctor gyakran tartózkodik a Coal Hill iskola környékén. (Pl. The Unearthly Child, 8. évad legtöbb része) Az itt felhalmozódó atron energia miatt meggyengült a téridő szerkezete és a környék világítótoronyként szolgál a nem e világiak számára. A sorozat egy arany középút a Torchwood és a Sarah Jane kalandjai között. Nincs jelen benne a felnőtt tartalom annyira, mint a Torchwood-ban, de nem is annyira gyerekeknek szánt, mint a Sarah Jane kalandjai.

A csapattagok

A földönkívüliekkel küzdő csapat tagjai: Charlie Smith (Greg Austin), Ram Singh (Fady Elsayed), April MacLean ( Sophie Hopkins), Tanya Adeola (Vivian Oparah), Miss Andrea Quill (Katherine Kelly).

Kapcsolata a Doctor Who-val

Utalások az 1. és a 8. részen kívül nincsenek nagyon. Charlie Smith, azaz Valiant herceg a bolygón élő egyik faj, a Rhodok uralkodója volt.  Azonban a bolygó másik földrészén élt még egy faj, a Quillek. Miss Andrea Quill (aki a Quill fajból származik), népének egyik szabadságharcosa volt. A Rhodok egy ahn nevű parazitát fejlesztettek ki, amit betelepítettek Miss Andrea Quill agyába is, ezért engedelmeskedik és szolgálja a herceget. A háború közepén feltűnt egy harmadik faj, az Árnyék Törzs, akik titokban megszállták a bolygó lakosait és kettőjükön kívül mindenkit lemészároltak mindössze 1 nap alatt. És hogy menekültek meg? Bizony a 12. Doctor (Peter Capaldi) hozta őket a TARDIS-szal a Földre. Az epizód végén a Doctor újra eljön kisegíteni szereplőinket a bajból. Az utolsó részben néhány pillanat erejéig feltűnnek a síró angyalok is.

Miért kaszálták el ilyen gyorsan?

Mint kiderült az 1. évad cliffhangeres végéből, ennek a spin-off-nak nem csak 1 évadot terveztek. Az elkaszáláshoz nagyon sok szerencsétlenség együttállása vezetett. Az 1. évadot a BBC 3-on tervezték leadni, de ez időközben megszűnt. Alternatív megoldásként online adták le. Rá pár hónapra, amikor már a legtöbben online megnézték, leadták a tv-ben is késő este, ami nem a legszerencsésebb időpont.

Végszó

A sorozat legjobban a tinédzserek csoportját célozza meg. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy más korosztály ne élvezhetné. Az 1. részt már csak Peter Capaldi miatt is érdemes megnézni.

Szavazás

Végére értünk a Doctor Who mellékágainak a kielemzésében, ezért így a végére szeretnék egy szavazást indítani. A szavazás nagyon egyszerű: Válaszd ki a kedvenc Doctor Who spin-off sorozatod!

Oszd meg másokkal is!