POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
DW_wrapping

Elkezdték forgatni a 13. évadot!

Most már hivatalosan is zajlik a Doctor Who 13. évadának forgatása.

Jodie Whittaker visszatérve szerepéhez, a rajongók örömmel várhatják, hogy újabb kalandokat láthassanak vele, amikben ismét felveszi a harcot szerte a térben és időben.

Biztonsági intézkedések meglétével a Doctor Who csapata szigorú ipari és kormányzati irányelvek szerint forgat, hogy biztosítsa a teljes szereplőgárda és stáb biztonságát. A megadott idő és protokoll miatt, a csapat a szokásos 11 epizód helyett sajnálatos módon csakis 8 részt tudnak  teljesíteni.

Az új évadról beszélve showrunner Chris Chibnall elmondta:

Ezekben a legfurcsább években a Doctor Who produkciós csapata csodákra tett szert, hogy a műsor újra visszaálljon a normális kerékvágásba. Nagyon örülünk, hogy visszatérhettünk a sorozat forgatásához. Tekintettel a Doctor Who elkészítésének bonyolultságára, valamint az új és szigorú COVID működő protokollokkal, az egyes epizódok leforgatása kicsit hosszabb időt vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy a szokásos tizenegy helyett nyolc epizóddal számolunk. De biztos lehetünk benne, hogy az ambíció, a humor, a szórakozás és a félelem, amit elvárnánk a Doctor Who-tól, továbbra is ott lesznek. A világon mindenki számára ez egy kihívásokkal teli időszak – de a Doctor soha nem riad vissza a kihívástól!

Matt Strevens, a BBC Stúdió ügyvezető producere hozzátette:

„Nagyon örülünk, hogy kinyitottuk a TARDIS-t, leporoltuk a szonikot és újra elkezdhettük forgatni a Doctor Who következő szériáját. A szuper produkciós csapat, a szereplők és a legénység csodákat tett, hogy újabb kalandokat felvehessünk ezekben a nehéz időkben. Olyan szórakoztató és akciódús lesz, mint mindig – rengeteg meglepetéssel.

Piers Wenger, a BBC Dráma vezére elmondta:

Mi is szintén örülünk neki, hogy a Doctor Who 13. sorozatának forgatása folyamatban van. A csapat mindent megtett azért, hogy biztonságosan visszahozza a TARDIS-t a BBC One keretein belül. Mindannyian várjuk, milyen kalandok várnak a Doctorra, de amíg várakozunk, mindannyian izgulhatunk az ünnepi különkiadáson.

A Tizenharmadik Doktort utoljára a 12. évad drámai fináléjában láthattuk, amiben a sorsát jelenleg kérdések övezik, miután egy örökkévaló börtönbe zárták.

A közelgő ünnepi különkiadásban, a Dalekok forradalma címmel, a Doctor legjobb barátainak, Yaz-nek, Ryan-nek és Graham-nek nélküle kell folytatniuk az életüket. Hamarosan felfedeznek egy igen aggasztó tervet, amely a Doktor egyik legnagyobb és legféltettebb ellenségével – a dalekokkal foglalkozik.
De hogy harcolhat dalekokkal az ember, Doctor nélkül? Most hogy a Doctor sorsa ismeretlen, mit hozhat a 13. évad?

Ez a cikk egy fordítás: https://www.doctorwho.tv/news/?article=doctor-who-series-thirteen-begins-filming

Oszd meg másokkal is!