POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dw3

Új Doctor Who 3.3

Az új Doctor Who sorozatról részenként

3.3 Gridlock (Közlekedési dugó)

Ismét Új New York, de harminc évvel később mint mikor legutóbb itt jártunk. Akkor még kék volt az ég és illatozott az almafű, bár a helyi kórházban nem volt kisbolt. Az autók repültek ahogy most is, de ezen kívül minden más nagyon megváltozott.

Alsóváros és az autópálya

Alsóvárosból mindenki Felsővárosba szeretne eljutni, az egyetlen gondot csak az a rémesen zsúfolt autópálya okozza, ami a kivezető utat jelentené onnan. Alsóváros sötét és nyomasztó hely, ahol a napfényt nem ismerik, ahol gyakran esik az eső, és ahol helyi árusoktól akár boldogságot, vidámságot, dühöt vagy felejtést vásárolhatnak maguknak az emberek. Akik úgy döntenek, hogy mindenképp menni akarnak innen, azoknak vállalni kell ezt a hosszú utazást, ami egy zárt, automatizált rendszerben történik, évtizedekig eltarthat, és közben kiszállni sem lehet. Amit még nem tudnak az utasok, hogy a gyorsforgalmi úton azokat a furcsa zajokat nem a ventilátorok okozzák, és hogy mióta csak útnak indultak soha, egyetlen kijárat sem vált még szabaddá.

3.3gl2

Üljön át másik gépjárműbe!

Amikor a többsávos többszintes útszakasz teljesen be van állva, jó megoldásnak látszik föntről lefelé haladva meglátogatni a többi útitársat, ezzel is nagyobb távolságot megtéve mint amennyit ennyi idő alatt egy autóval lehetséges lenne. A Doctor is ezt a lehetőséget választja hogy eljuthasson a legalsó szintre, a gyorsforgalmi útra, így ismerkedhetünk meg az Új Föld még újabb városának néhány lakójával.

3.3gl

Macra

A legalsó szinten kipufogógázzal táplálkozó óriás rákok élnek, ami nem is jönne rosszul a szennyezett levegő megtisztításához. Ugyanakkor ha nagyon megéheznek, elkapdosnak néhány autót és megeszik a benne lévő utasokat, mintha csak apró, repkedő konzervdobozok kerülnének föléjük, amit a hatalmas ollóikkal nyitnak majd fel.

Felsőváros lakói: Hame apácajelölt és Boe Arca

Mikor legutóbb találkoztunk vele, Hame apácajelölt éppen klónozott embereket tenyésztett és fertőzött meg betegségekkel a többi macska-nővérrel együttműködésben, most azon dolgozik, hogy az Alsóvárosban ragadt embereket valahogy életben tartsa. Felsővárosban is gyakran vásároltak maguknak az ott élők különböző hangulatokat, az egyik ilyen legújabb szer elterjedésével létre jött egy levegőben terjedő vírus, ami 7 perc alatt kipusztította a teljes lakosságot. Így megy ez.

Az örök élet is véget érni látszik egyszer, de halála előtt Boe Arca még megmentett egy bolygót a teljes kipusztulástól, és most átadja a Doctornak az utolsó titkát, ami egy nem akármilyen üzenet lesz egy olyan vándornak, aki fajtájából az utolsó.

 

Oszd meg másokkal is!