POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
2-1-2

Új Doctor Who 2.1

Az új Doctor Who sorozatról részenként

2.1 New Earth (Az új Föld)

Új év, új évad, Új Föld, és új emberek, ez pedig Új Új Új Új Új Új Új Új Új Új Új Új Új New York, az M87-es galaxisban, 5000000023-ban. Miután az eredeti Föld elpusztult, az emberek rátaláltak erre a hasonló adottságokkal rendelkező bolygóra, és nosztalgikus kedvükben építettek maguknak ide egy másik otthont.

Jól indul a rész, láthatunk valamennyit a nagyon távoli jövőből, aztán sajnos bekerülünk egy kórházba, ahonnan ember még nem került ki gyógyítatlanul. Kerül amibe kerül.

211

Macska-nővérek

Ezek a kedves, humanoid macskák apáca ruhában, mindent megtesznek, hogy segítsenek legyőzni az összes létező betegséget, ha kell, még ölnek is érte. Visszahúzható karmaikat elvileg védekezésre használják, de mint kiderül, támadásra is alkalmassá válnak, ha a helyzet úgy kívánja.

Régi ismerősök

Cassandra szövetei felett eljárt az idő, ezért most új testet keres. Életben maradásának feltétele – azok után, hogy a Doctor egyszer már végzett vele – valóban vicces, és jól jellemzi egész természetét. Nem maradt más választása, kénytelen testből-testbe ugrálni, amit a sorozat készítőinek nem sikerült valami jól megoldani, de legalább láthatjuk Rose-t és a Doctort Cassandraként megnyilvánulni, aki majdnem mindegy kibe érkezik, ugyan az az öntelt, hátsó szövetréteg marad, akit az elején megismerhettünk. Ennek ellenére még ő is képes a változásra, így végül lemond majd arról a vágyáról, hogy örökké szép és fiatal maradhasson. Boe Arca külsején viszont alig hagyott nyomot az idő (a 23 évvel ezelőtti önmagához képest), és azt is megtudhatjuk tőle, hogy egyszer még találkozik a Doctorral, ahol elmondja neki a nagy titkot.

Kicsoda a Doctor?

A gyógyító, aki végül mindenkit megment. Ennek módjáról és jeleneteiről inkább ne is vegyünk tudomást, nehogy nagyon elrontsa az eddigieket. Fontosabb az, hogy mit mond el magáról a Doctor: “A Doctor vagyok. Ha ez nem tetszik, forduljon egy felsőbb hatósághoz, csakhogy az nincs. Rám, nincs hatással!” Itt még csak a felsőbb hatóságok, de később jönnek majd a megkerülhetetlen szabályok, és az idő megszeghetetlen törvényei.

Oszd meg másokkal is!