POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
p0830d5r

Torchwood 1.5

A Torchwood-ról részenként

1.5 Small Worlds (Tündérek háborúja)

Amikor kisgyermek voltál, biztos sokat gondolkodtál azon, vajon léteznek-e a tündérek? Ha léteznek, hogy néznek ki vagy egyáltalán olyan barátságosak, ahogyan a mesékben ábrázolva vannak? Ebben a részben e kérdéseinkre mind választ fogunk nyerni.

11111-3

Jack édesanyja

Egy idős asszony, Estelle kóvályog az erdő közepén éjszaka, amikor is barátságos, fehéren világító lepkeszerű lényeket vél felfedezni. Látszólag nem ijed meg, inkább előkapja a kameráját és készít róluk pár képet. Amikor már a tekintete nem oda szegeződik és hazafelé tart, a tündérek felveszik eredeti alakjukat, ami már nem éppen a legbarátságosabb. Jackék már úton vannak a rész elején látott idős asszonyhoz. Jack Estellet már nagyon régóta ismeri, hiszen a házában is van róla képe. Talán Estelle Jack édesanyja? Jack szerint a tündérek veszélyesek és távol kell maradni tőlük, Estelle szerint egyáltalán nem kell tőlük félni. Mi már sejtjük, kinek van igaza…

torchwood_smallworlds_flowers

A tündérek bosszúja

Jasmine, egy 10 év körüli kislány, akinek szülei elváltak, így az édesanyjával és nevelő apjával él együtt. A nevelőapa, Roy viszont elfelejt érte menni, ezért kénytelen egyedül hazaindulnia. Egy eldugott, kis úton követni kezdi egy gyanús autó, majd oda is szól a tipikus dumával, hogy anya most nem ér rá, engem küldött, hogy vigyelek haza. Ezt Jasmine nem veszi be, ezért megpróbál elfutni, de a férfi gyorsabb. Amikor megpróbálja berángatni, őt a kocsiba, a rész elején látott tündérek megtámadják a férfit. Úgy tűnik, mintha védelmeznék a lányt. Goodsont nem hagyják békén a tündérek és egyre rosszabb lesz az állapota. Egy idő után virágszirmokat kezd hányni magából, ezért odafut egy rendőrhöz, aki nem érti mi a baja. Beviszi az őrsre, de a zárt cella sem nyújt biztonságot, a tündéreknek így is sikerül megölniük őt. A Torchwood azonnal a helyszínre indul. Halálát fulladás okozta, de ez szinte lehetetlen egy ilyen cellában, ezért Gwen belenéz a szájába, amiből virágszirmokat húz ki.

fdedca0e746e746da5a0aeefa8069c5d

Estelle halála

Estelle egy kvarcit kristály segítségével megidézi a tündéreket, akik ezúttal már nem barátságosan közelednek felé, ezért felhívja Jacket, akik azonnal elindulnak hozzá. Toshiko nagyon furcsának találja, hogy a ház udvarában vihar dúl. A csapatnak nem sikerül időben odaérniük, Estelle halott. A halálát szintén fulladás okozta. Gwennek leesett a tantusz. Mivel Jack halhatatlan, ezért Estelle nem lehetett az édesanyja. Jack már nagyon régóta a Földön tartózkodik és nem öregszik. Estellet annak idején ismerte meg, tehát a szerelme volt.

135003753_218698439795175_3654932050278281671_n

Visszaemlékezés

Jackben feltörnek az emlékek, már régebben is volt szerencséje a tündérekhez. A háború idején egy 15 fős csapatszállító vonatnak ő volt a parancsnoka. Éppen utaztak, amikor beértek egy sötét alagútba. Olyan volt, mintha madarak szálltak volna a vonatba. Mire kiértek az alagútból, Jacken kívül mindenki megfulladt. A tündérek mindig kiválasztanak egy gyereket, akit mindenáron megvédenek. Jack csapata azért halt meg, mert pár nappal előtte áthajtottak egy tündérek által védelmezett gyereken.

maxresdefault

275px-Small_Worlds_(Torchwood)

Szomorú vég

Jasminet az iskolában, játszás közben két gyerek fellöki. Erre a tündérek begerjednek, ezért az iskola udvara felett vihar keletkezik. A radar azonnal jelez, a Torchwood elindul. Szerencsére senki sem sérül meg, de minden gyereket hazaküldenek. Jasmine szüleinek 5. évfordulója alkalmából kerti partit rendeznek. Mivel Jasmine mindig az udvar mögötti erdőbe szokott menni a tündérekhez, ezért Roy reggeli ígéreteit megtartva, épített egy kerítést az udvar köré. Ezt se a tündérek, se Jasmine nem díjazzák, így újabb vihar keletkezik. A tündérek újra megjelennek, de most már eredeti formájukban. Habár a Torchwood időben odaér, Royt mégsem tudják megmenteni. Jasmine kiszökik az erdőbe, ahova követik őt. A tündérek azok a lények, amikkel már a Torchwood sem bír el. Felajánlják, hogyha elvihetik a kislányt, akkor nem fognak több gondot okozni. Jack beleegyezik, a kislányt elviszik a tündérek.

Oszd meg másokkal is!