POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
image

Torchwood 1.6

A Torchwood-ról részenként

1.6 Countrycide (A semmi közepe)

Ellie éppen édesapjához tart látogatóba az este folyamán. Éppen autójával a semmi közepén vezet, amikor az út közepén megpillant egy fekvő embert. Mivel a hangjára és a rugdosásra nem reagál, megfordítja, és kiderül, hogy csak egy bábu. Elsuhan mögötte valami és Ellie ezt meg is érzi. Gyorsan visszaszáll az autóba, de amikor megpróbál elindulni, leereszt a gumi. Bezárja az ajtókat, de a lény valahogy kinyitja, kirángatja őt és elviszi.

3c1e9cb1f73631901a31588d7926255033e62b6c_0

Sátorozás Torchwood módra

Ez már a 17. ehhez hasonló eltűnéses eset a környéken, így a Torchwood érdeklődését is felkelti. A csapat úgy gondolja (akarom mondani Jack), hogy a leghatásosabban úgy sikerülne kinyomozniuk az eseteket, ha lesátraznának oda. Ezt meg is teszik, bár Owen ezt nagyon nem értékeli. Gwen és Owen elmennek az erdőbe tűzifáért, ekkor Gwen a fa mögött észrevesz egy rejtélyes alakot. Odafutnak, de ami ott volt, annak nyoma veszett. „Kárpótlásul” egy frissen kibelezett, megnyúzott csontváz fogadja őket. A többiek azonnal odasietnek, de hamarosan kiderül, hogy ez csak egy csel. A holttest tanulmányozása közben valaki beindítja az autójukat és elviszi. Amíg a többiek egymással civakodnak, Ianto már lekövette a kocsit és úgy látszik, hogy mindössze 4 mérföldnyire van tőlük és már egy ideje mozdulatlan. Kénytelenek gyalog menni. Kis idő elteltével odaérnek.

TorchwoodCountrycide

Az elhagyatott falu

Egy nem túl nagy, pár házból álló elhagyatott falu várja őket. Egy kis kutatás után azonban nyilvánvalóvá válik, hogy nem mindig volt üres a falu. Ezt bizonyítja a 2 hulla is, amit találnak. Toshiko és Ianto egy távolabbi ház körül kutakodnak, de egyik pillanatról a másikra Toshiko eltűnik, majd pár szempillantással később Ianto is. Egy földalatti, bezárt szobában térnek magukhoz. A környezet nem túl barátságos, cipők mindenhol, a hűtőszekrényben pedig emberi testrészek és szervek vannak. Toshikonak jó zárfeltörési készségei miatt sikerül feloldania a zárat. Egy Helen nevű nővel találják szembe magukat, aki nagyon idegesnek tűnik. Azért küldték, hogy vigye fel őket az aratásra. Először még szépen kéri őket, de mivel nem akarnak vele menni, fegyvert szegez rájuk.

hqdefault

A falu ajándéka

A többiek a falu másik végében azon ügyködnek, hogy bejussanak egy másik házba. Gwen kinyitja az ajtót, de kap az oldalába egy lövést. Tieran, egy fiatal fiú lőtte le tévedésből, mert azt hitte, a gonoszokhoz tartozik. Mivel csak az oldalát találta el Gwennek, így egy könnyű, gyors műtéttel Owen rögvest helyre is rakja. Ezek után hirtelen elmegy az áram és a pincéből hangokat kezdenek hallani. Jack óvatosan kinyitja az ajtót, sikerül is pár lövést mérni a lényre, de Kierant berántja magával. Jack azonnal betöri a pinceajtót, de lent csak egy másik, fogva tartott fiúra lel.

countrycide+4

A végső hajsza

Eközben Owen és Gwen egy kis mellékúton sétálnak, amikor egy rendőrautó jön velük szembe. A rendőr, Huw segítsége pont jól jön, így elindulnak együtt a házba, ami körül Toshiko és Ianto eltűnt. Kinyitva az ajtót egy férfi, Evan fogadja őket. Toshiko, Ianto és Helen éppen akkor érkeznek meg a pincéből. Ianto azonnal cselekszik, fegyvert ragad, de a férfi mindkettőjüket leüti. Toshiko még nem ájult el, ezért megpróbál elmenekülni. Hosszas kergetőzés és bújkálás után Evan leteperi Toshikot és megpróbálja megfojtani, de Gwen és Owen szerencsére időben odaér. Egy kisebb túszdráma alakul ki, kiderül, hogy Evan és Huw testvérek. A nagy fölény következtében Gwennek és Owennek muszáj eldobniuk a fegyvereiket. Visszaviszik a házba őket, és felmerülhet a kérdés. Hol van Jack? Hirtelen nagy dübörgés, mintha közeledne valami, majd Jack egy traktorral betöri az ajtót, kiszáll és lelövi az ellenséges embereket.

EIpEBs2XkAYrCop

Az irtás

Amíg kiér az erősítés, addig a csapatnak van ideje kikérdezni őket. Vajon miért csinálták ezeket és miért jó ez nekik? Az Irtás egy 10 évente ismétlődő esemény, amikor minden arra járó embert levadásznak, kibelezik, majd feldarabolják őket és mindezt elraktározzák. És, hogy ez mire jó nekik? Sokkoló válasz hangzik el: Mert élvezzük.

Oszd meg másokkal is!