POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
p0830dk7

Torchwood 1.7

A Torchwood-ról részenként

1.7 Greeks Bearing Gifts (A bűn hangjai)

Cardiffban járunk az 1812. évben. Egy nő és egy férfi sétál az erdőben. Civakodnak, majd a férfi lead egy pofont a nőnek. A nő elmenekül, de futás közben valamilyen erős, éles fény kezdi szúrni a szemét. Odamegy, de a férfi követi őt, majd előránt egy pisztolyt, pár másodperccel később egy lövést hallunk. Újra napjainkban járunk, a Torchwood csapata megérkezik egy építkezésre, ahol egy körülbelül 200 éves női, szíven lőtt csontvázat és egy eddig még nem látott gépezetet találnak. A holttestet beviszik a bázisra elemezni.

MV5BMzRiNTE0NDktOGE2YS00ZWVlLWEwMWMtMjU5ZTJjNzU0ZTllXkEyXkFqcGdeQXVyMzY5MzAxMDc@._V1_

A függő

Tosh éppen egy bárban iszik, amikor egy ismeretlen nő megszólítja, és mellé ül. Marynek hívják, de Tosh még életében nem látta, pedig úgy beszél vele, mintha már régóta ismerné. Pár óra ismerkedés után Mary egy függő nevű nyakéket nyújt Toshnak. Felveszi, majd hirtelen elkezd hangokat hallani. Mary elmondja neki, hogy ezek az emberek gondolatai. Tosh beviszi a bázisba, ahol meglehetősen furcsa és morbid gondolatokat is “szerencséje” van hallani. Hazafelé menet a háza előtt megpillantja Maryt. Beengedi a lakásába, majd pár pillanattal később már az ágyban kötnek ki.

Tosh, a megmentő

Amikor végeznek, Mary Tosht egy nyilvános helyre küldi. Tosh hallgat rá, így kimegy a városközpontba, ahol számos ember gondolatait hallja, de egyen mégis megakad a füle. A következő szavak hangzanak el a férfi szájából: Mindet megölöm, mindet megölöm, utána kiterítem a hullákat és közéjük fekszem. Tosh követi a férfit a lakásáig, majd amikor a férfi előhúz egy puskát a volt feleségére és kisfiára, Tosh hátulról leüti őt. Közben Owen boncolásából kiderül, hogy tévedett. Az építkezésen talált test nem nő, hanem férfi és valaki/valami kitépte a szívét. Jack magához hívja Tosht, ugyanis beszélt a helyi rendőrfőnökkel, aki elmondta neki Tosh jótettének részleteit. Tosh elkezd magyarázkodni, de nagyon látszik rajta, hogy eltitkol valamit.

greeks

Arcateenian

Hazamegy Maryhez, akinek vissza akarja adni a függőt. Ekkor Mary hirtelen felfedi igazi alakját, ami leírhatatlan. Mary egy Arcateenian, és népe már több évszazad óta a függők segítségével kommunikál. A szerkezet, amit az építkezésen találtak, egy transzporter, amely segítségével, 200 évvel ezelőtt politikai fogságból menekült el. Azért vette fel a kapcsolatot Toshsal, mert haza szeretne utazni.

greeks+3

Irány haza

Habár félve és elbizonytalanodva, de Tosh a bázishoz kíséri Maryt. Jack már a transzporterrel a kezében fogadja őket, úgy tűnik rájött az egészre. Kérdőre vonja Maryt, mert minden transzporterhez tartozik egy őr is. Itt jön képbe a rész első perceiben látott jelenet. Amikor a még nem megszállt Mary menekült a férfi elől, meglátta az erős fényt és pont akkor ment oda, amikor a fogoly megölte az őrt. A fogoly úgy gondolta, hogy Mary alkalmas lesz gazdatestnek, ezért megölte, majd megszállta. Ekkor érkezett meg a férfi, aki lövést mért Maryre, de ez neki meg sem kottyant. Mary odament hozzá és kitépte a szívét. Így már érthető, hogy a csontváznak miért a szíve környékén voltak sérülései. Mary már nagyon haza akar jutni, ezért túszul ejti Tosht és követeli a transzportert. Jack már gyanúsan túl kedvesen és nyugodtan átadja neki. Mary elteleportál, de a transzporter nem otthonához viszi, hanem egyenesen a nap közepébe. A történtek után a Tosh széttapossa a függőt, hogy ne kelljen ezt még egyszer átélnie senkinek sem.

Oszd meg másokkal is!