POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
2.4dw

Új Doctor Who 2.4

Az új Doctor Who sorozatról részenként

2.4 The Girl in the Fireplace (Parókás intrikák)

Mondják, hogy egy űrhajónak szerves része a legénysége, ami ebben a történetben teljes egészében és főleg részeiben is megfelel majd a valóságnak. Az 51. században, 2 és fél galaxisnyira innen, a robot-szerelők mindent megtesznek, hogy az ionviharban megrongálódott csillaghajójukat meg tudják javítani. Már csak a megfelelő alkatrészek hiányoznak, és ők jobb híján azt használják, amijük van. A helyzet annyira bizarr, hogy benne a franciák jelenléte már-már elengedhetetlenül szükségessé válik.

Időutazók – franciák – szerelem

A szálak most úgy alakulnak, hogy Mickey szereti Rose-t, Rose a Doctort valamivel jobban, a Doctor Madame de Pompadour-t látogatja, aki szereti a királyt. A király szereti Madame de Pompadour-t, akit a királynő is kedvel, Madame de Pompadour szereti a Doctort, amiről a király is tud. Rose segít a Doctornak megmenteni Madame de Pompadour-t, Mickey pedig Rose-nak a Doctort. Nagyvonalakban.

Óramű droidok

Űrkorszaki óramű szerkezettel működtetett droidok, amik a programjuk szerinti feladatokat látják el. Hangosan tiktakolnak, ezért ha olyan helyen akarnak elrejtőzni ahol működő óra van, azt előbb tönkreteszik.  Igazodnak a környezetükhöz, jól álcázzák magukat. A hajójukkal egykorú Madame de Pompadour agyát keresik, ezért időablakokat nyitottak meg a térben, és azon átjárkálva keresik az ehhez megfelelő kort.

cwdw2.4

Madame de Pompadour – ágyak, agyak, és egyéb szervek

A Doctor 1727-ben találkozott vele először, abban az évben a kislány  Jeanne-Antoinette 6 éves volt. A Reinette nevet állítólag csak 3 évvel később kaphatta, mikor megjósolták, hogy egyszer a király szeretője lesz, akkor kezdték Reinette-nek, vagyis kiskirálynőnek becézni.  Az is nagyon valószínű, hogy 1727-ben egy zárdában élt Poissy-ban, az anyukája csak 1730-ban vitte magával Párizsba. Ebből is látszik, hogy nem szabad csak úgy találomra kilyukasztgatni az Univerzum egyes pontjait, és közben kislányok agyát vizsgálgatni. Madame de Pompadour agya, a Doctor szerint is különleges, mert mikor belenézett, ő is képes volt látni a Doctor agyát, azon belül a magányos gyermekkorát. Talán nem vette észre, de mi majd látni fogjuk, hogy akkoriban a Doctor ágya alatt is volt valaki.

Benéztetek az ágy alá, a függöny mögé, a szekrényekbe lefekvés előtt? Kezek-lábak behúzva a paplan alá, nyakig betakarózva, a legnagyobb melegben? Volt már, hogy nem tudtatok aludni mert csöpögött a csap, vagy túl hangosan ketyegett az óra? Ellenőriztétek, hogy valóban vízcseppek koppannak, hogy az óramutatók tényleg körbe járnak? Vigyázni kell, ilyenkor nehogy kiugorjon a szívünk a helyéről, mert mindig van valaki, akinek szüksége lehet egy-egy pótalkatrészre, és helyet találhat annak, valahol a tér-időben.

dw2.4szDoctor: Ez csak egy rémálom, Reinette, ne aggódj. Mindenkinek vannak rémálmai. Még az ágy alatt bujkáló szörnyeknek is vannak rémálmaik, nem igaz?

Reinette: Miről szólnak a szörnyek rémálmai?

Doctor: Rólam!

 

Oszd meg másokkal is!