POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dw2.9

Új Doctor Who 2.8 és 2.9

Az új Doctor Who sorozatról részenként

2.8 The Impossible Planet (Képtelen bolygó)

2.9 The Satan Pit (Az ördöglyuk)

Valamikor az idők kezdete előtt, a nem létező tér valamely tartományában, foglyul ejtettek valakit. Ezután létrejöttek az elemi részecskék, amik jól összeragadva protonokat és neutronokat hoztak létre, atommagokból atomokká lettek, csillagok és galaxisok születtek, a Föld bolygón élet fejlődött, majd jött az ember és útnak indult körülnézni a világegyetemben.

Amikor egy csillagnak lejár az ideje, saját központja felé összeomlasztja a gravitációja. Ha a belőle maradt összezsugorodott kis rész a méretéhez képest túl nehéznek bizonyul, akkor gravitációs erejével elnyeli önmagát, és létre jön a fekete lyuk. Ez a mindent magába szippantó része a téridőnek olyan erős, hogy még a fény sem szökhet meg előle.

Ezek az emberek, akik elindultak körülnézni a világegyetemben, most mégis egy olyan bolygón vizsgálódnak ami pályára állt egy fekete lyuk körül. Keresik az energiaforrást ami egyensúlyban tartja a rendszert, ehhez viszont 10 mérföld mélyre kell lejutniuk a tömör szikla alá.

Ood

Ebben segítenek nekik ezek az idegenek, akiket úgy ismerhetünk meg mint rabszolga faj és mintha életük egyetlen értelme a feladatok végrehajtása lenne. Rose már most kételkedik ebben, és a későbbi részekből majd kiderül, hogy van is rá oka. Az Ood egymás közt telepatikusan kommunikál, másoknak a világító kis gömbökkel fordítják le mondandóikat. Mivel egymással állandó kapcsolatban állnak, könnyen irányíthatóak csoportosan is.

ood

Mi van ott lenn, ki van ott lenn?

Van ott valami amit leláncoltak, és van ott valaki, aki mégis meg tud szökni a tökéletes börtönéből. Nagyon úgy néz ki, hogy itt a Doctor most magával a Sátánnal nézz szembe, vagyis annak testével. Mert ahogy a Doctor mondja: “A test csapdába esett, ennyi. Az ördög egy eszme, minden civilizációban csak fogalom volt. De egy eszmét nehéz megölni. Egy eszme megszökhet!” Amikor a Sátán szökni próbál, kell lennie valakinek aki megállíthatja. Ha ez a valaki nem lehet más, mint a Doctor, megint másik oldaláról lehet vizsgálni a kérdést: Kicsoda a Doctor?

2.9ds

 

Oszd meg másokkal is!