POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dw7300

Új Doctor Who 7.3

Az új sorozatról részenként

7.3 A Town Called Mercy (Egy város amit Mercy-nek hívtak)

Mercy  egy átlagosan 80 lelket számláló város 1870-ben, az eredeti úti céltól, Mexikótól 200 mérföldnyire, a díszletek alapján valószínűleg Nevada államban. Az utcákon árammal működő lámpákkal világítanak, ezzel tíz évvel megelőzve a korukat. A Doctorék érkezésekor a külvilágtól három hete elzárva élnek, a lakosok nem juthatnak ki, és ellátmányt sem juttathat be hozzájuk senki, attól félnek, hogy éhen halnak. Mindez a Fegyverfotgató miatt, aki azt várja, hogy adják ki neki az idegen doktort, hogy megölhesse. Ilyen ez a vadnyugati élet, amelyhez egy spanyolországi vidámpark adta a forgatási helyszínt.

Teát! De marjon ám! Hagyja benne a filtert!

7311

A doktor

A gyógyító, a segítő, aki életeket ment, és aki földi környezetben az emberek közt idegen, ezúttal nem a Doctor, hanem a Kahler nép egyik orvosa, aki fűtést, világítást adott a városnak, és a teljes lakosságot megmentette a kolerától a járvány idején. Az itteni emberek, köztük a seriff is, jó okkal védelmezik őt.

Két idegen doktor. Mintha csak buszok lennénk. 81-es számú lakos, feltételezem.

Kahler

A Doctor szerint az egyik legtalálékonyabb faj az egész galaxisban. A Kahler nép 9 éven át tartó háborúja során, az orvosok feladata volt megfékezni a népesség további pusztítását, ezért embertelen kísérletek árán létrehoztak egy kiborg-hadsereget, amivel sikerült véget vetniük a háborúnak. A kiborgok leszereltek, egy kivételével, aki bosszút akar állni mindazért, amit az orvosok tettek vele. Mindegyiküket megölte, utoljára maradt Kahler-Jex, aki a Földre menekült, és akit a város lakói védelmeznek. Kahler-Tek a kiborg, programja szerint csak akkor ölhet ártatlanokat, ha az máskülönben elkerülhetetlen lenne, ezért rákényszeríti az embereket arra, hogy adják ki neki az idegen doktort.

dw732

Hős, vagy bűnös

Kahler-Jex a háború lezárásával több millió életet mentett meg, és mióta az emberek között él, őket is segítette és gyógyította. A kiborgok megalkotása közben azonban kegyetlenségek sorozatát követte el a műtőasztalon, és most emberek kerültek veszélybe amiért őt védelmezik. A Doctornak döntenie kell, átadja kivégzésre az orvost, vagy még több áldozata lesz a már 5 éve véget ért háborúnak.

Majd amikor a maga népét öldösi le, igazságot szolgáltathat a maga módján.

Irgalom

A seriff szerint Amerika a második esélyek országa, és nem véletlenül az a város neve, ami. Ezzel azonban nem mindenki ért egyet. A Doctor sem mindig. Készen áll átlépni a város köré kupac kőből és rakás fából épült vonalat, és egyben a saját erkölcsi határait, Amy szerint azért, mert túl régóta utazik egyedül.

dw736

Nem lehetünk olyanok, mint ő! Jobbnak kell lennünk.

Oszd meg másokkal is!