POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
midnight2

Az új Doctor Who 4.10

Az új Doctor Who sorozatról részenként

4.10 Midnight (Éjfél)

Egyszer már találkoztunk a leláncolt ős-gonosszal aki a testét hátrahagyva próbált rászabadulni a világra, most egy olyan entitás bújik emberi alakba, aki mások szavait utánozva képes lesz felszínre hozni az emberek legsötétebb oldalát.

Midnight

Napjának x-tonicus sugárzása miatt, az egész Xion-rendszerben nem létezhet egyetlen olyan égitest sem, amin bármilyen élet kialakulhatna. Mielőtt az emberek rátaláltak az Éjfél nevű bolygóra, soha nem volt itt senki, és soha nem is történt semmi ebben a rendszerben. Ennek a bolygónak a felszínét is eléri a halálos sugárzás, aminek hatására ásványai drágakővé alakultak át. A gyémánthegyek és kanyonok világa éppen megfelelő hely egy luxus-szállodának, ahonnan transzferjáratokkal teszik elérhetővé az olyan látványosabb természeti jelenségeket mint amilyen a Zafír-vízesés is, ami azon ritka helyek egyike ahol még a Doctor sem járt. Donnát is vinné magával, aki viszont úgy dönt, hogy feltétlen kipihenné magát a 450 cm vastagságú üvegbúra alatt, koktélokat iszogatva a medence előtt.

száll

Crusader 50

A négy órás út ahhoz képest elég hosszú, hogy a sugárzás miatt az ablakokat pajzs takarja, és a szórakoztató elemek is csak tovább rontanának a helyzeten, de azok szerencsére valakinek köszönhetően mind meghibásodnak, így az utasoknak nincs más választásuk mint kicsit közelebbről megismerni egymást. Ez alatt az idő alatt mi is megtudhatjuk, hogy még a biztonságos üvegpalotákat sem a mérgező bolygó felszínén építették, hanem orbitális pályára állva eresztették le őket, és hogy ez a buszjárat még soha nem állt meg útközben, csak éppen ebben a pillanatban.

És akkor kopogtak

Kintről kopogtak, ahol semmilyen életforma soha nem is létezhetett, és ahol most sem maradhatna életben senki. Itt kezdődik ez az egyhelyszínes történet, ami a forma minden sajátosságát magáénak mondhatja, és amiben a feszültség végletekig fokozódik majd.

Az entitás

Valószínűleg nincs saját formája, minden amit láttak belőle az egy árnyék volt ahogy átsuhan a tájon, mégis képes kopogni és átjutni a hajó páncélfalán. A hangját, a szavakat, mindent másokból vesz ki. Előbb ismétel, aztán szinkronban beszél, az emberek félelmét arra használja, hogy egymás ellen fordíthassa őket. Ez a lény, a történet első olyan ellensége, amely nem kerül azonosításra, nem kap semmilyen megnevezést, és a Doctor sem tudja megmondani, hogy ott van-e még valahol az Éjfél nevű bolygón, a Xion-rendszerben, távol a mi Naprendszerünktől, ahol mint tudjuk, a Földön kívül másik bolygón nem alakulhatott ki élet.

mid

Oszd meg másokkal is!