POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dw680

Új Doctor Who 6.8

Az új sorozatról részenként

6.8 Let’s Kill Hitler (Öljük meg Hitlert)

Vannak nagy felismerések az életben, mint mikor kiderül, hogy a barátság mindig is több volt mint barátság, és hogy erre a saját lányunk segített ráébredni, aki egyébként majdhogynem együtt nőtt fel a szüleivel, jóval azelőtt, hogy megszületett volna, így létezését valamennyire magának is köszönheti, mint ahogy nevet is önmagáról kapott.

Mels

A most megismert Mels, saját idővonala szerint az után a lány után következik, akit a sikátorban láttunk regenerálódni 1970-ben, és ahhoz képest, hogy azután még mindig kisgyerek maradt, valahogy mégis együtt tudott növekedni a szüleivel a 90-es illetve a kétezres évek során. Ez talán amiatt lehetett így, mert nagyrészt ember, kevés időúr DNS-sel, amit a Csend felerősített benne, ezért képes regenerálódni is. Ami a tévés epizódokból kimaradt, hogy Madame Kovarian Melody DNS-eit felhasználva több klónt is létre hozott, akikről azt lehet tudni, hogy képesek voltak regenerálódni, és két szívük volt, ugyanakkor kérdéses maradt, hogy River Song pontosan hány szívvel létezhetett.

dw685

Melody-nak a Csend fogságában nem volt egyszerű gyerekkora, az első mondatai közé tartozott, hogy meg kell ölnie a Doctort, és előbb tudta használni a dobócsillagot, mint hogy megtanult volna járni. Gyilkolásra képezték ki, és bár a Doctor volt a célpont, nem jelentett számára különösebb gondot, hogy másokat is megöljön.

Öljük meg Hitlert!

Ilyesmik jutnak eszébe az embereknek ha szóba kerül mire lehet jó egy időgép, de ezek az emberek nem néztek elég időutazós történetet, ezért nem tudják mit jelentenek a fix pontok és a paradoxonok. Mels-t pedig valószínűleg nem is érdeklik a beláthatatlan következmények, vagy kifejezetten örömét leli bennük. Ehhez képest az iskolában csak az igazgatói irodát kellett gyakran látogatnia, miközben Amy és Rory úgy próbálták jó irányba terelgetni a barátjukat, hogy tudtukon kívül valójában a lányukat nevelték.

dw681

Vannak azonban problémás időszakok, amikor a szülői ráhatás nem elegendő, a gyerek rossz útra téved, először autókat lop, majd időgépet, és elszabadul nácikat ölni a második világháborúban, miközben gondosan ügyel a megjelenésére, aminek érdekében fegyverrel kényszeríti egy étterem vendégeit arra, hogy alsóneműre vetkőzzenek.

Teselecta

A jövőben már az emberek is képesek az időutazásra, amit arra használnak, hogy a történelem ismert bűnöseit közvetlenül a haláluk előtt felkeressék, és még utoljára jól megkínozzák őket az igazságszolgáltatás nevében. Ehhez egy olyan járművet fejlesztettek, ami kívülről egy androidhoz hasonlít, fel tud venni bármilyen formát, bentről pedig egy egész flottányi legénység irányítja, összezsugorított emberek formájában. Nagy adatbázissal rendelkeznek a történelem bűnelkövetőiről, most is felismernek Hitler mellett egy másikat, akit River Song néven azonosítanak. River Song viszont jelenleg Melody Pond-ként tud magáról, aki még nem ölte meg a Doctort, de már dolgozik rajta.

dw682

Az univerzum legrégebbi kérdése

Melody már a Riverként ismert inkarnációjában létezik, de még nem tudja ki ő, csak a feladatát akarja teljesíteni, ezért egy csókkal, pontosabban a júdásfa mérgével megöli a Doctort, de miután meghal, egy másik csókkal életre is kelti, amikor átadja az összes regenerációs energiáját, lemondva ezzel a további regenerációs lehetőségeiről.

A két csók között eltelt idő alatt a Doctor – miközben megkísérli a stílusos haldoklást – megtudja a Teselecta adatbázisából, hogy a Csend akarja megölni, az univerzum legrégebbi kérdése miatt, amit senkinek sem szabad megválaszolnia, mert hitük szerint azon a napon a Csend elesik.

dw683

River Song

Így kezdődik River Song története, Melody Pond születésével és Mels halálával, attól a naptól, mikor először találkozott a Doctorral. A további események rögzítéséhez egy üres lapokkal teli naplót kap ajándékba, hogy feljegyezhesse benne a közös kalandjaikat, fordítva haladva egymás idővonalán. Ez a napló volt Amy Pond nászajándéka, ami nélkül a Doctor vissza sem térhetett volna elvinni a szülőket az esküvőjük utáni első időutazásra, hogy az örvényben “keletkezhessen” a gyerekük, és miután beteltek az oldalak, a napló egy bolygónyi könyv közé került, az univerzum legnagyobb könyvtárába, ahol a Doctor először találkozott River Song professzorral, aki azért szeretett volna régészetet tanulni, mert egy jó embert keresett.

dw684

Oszd meg másokkal is!