POLICE
PUBLIC
CALL
BOX
dwnis12

Új Doctor Who 7.12

Az új sorozatról részenként

7.12 Nightmare in Silver (Rémálom ezüstben)

Angie és Artie azok a gyerekek akikre Clara vigyázni szokott, most rájöttek nevelőjük titkos életére, és mivel ők sem szeretnének kimaradni a mókából, a Doctor elviszi őket a világegyetem legnagyobb vidámparkjába, ami éppen zárva van. Bár nem derül ki pontosan hol és mikor vagyunk, de az biztos, hogy a távoli jövőben és akkor sem a Holdon, ha a felszín is hasonló, az amerikai zászlót is kitűzték rá, és a háttérben egy Földre nagyon hasonlító, megfelelő távolságra lévő kékes-zöld bolygó is ott dereng.

A Doctor a hipnotikus papírjának köszönhetően engedélyt kap a maradásra, és elindulnak felfedezni a játékokat.

nisdw11

De a Cyberman nem játék, akkor sem ha ezer éve mind elpusztult és csak egyikük külső váza maradt meg, mert ezek a bádogemberek már nem teljesen ugyanazok mint akiket régről ismertünk. Eddig csak az emberi szervezetet tudták átalakítani, hadihajókat, és cyber-állatokat építettek, de más fajokat nem tudtak maguk közé fejleszteni, és nem voltak ennyire gyorsak sem.

Az emberiség azonban egy hosszú és nagy áldozatot követelő cyberháborún van túl, amiben a Cyberman egyre csak fejlődött és fejlődött, a sérült alkatrészeiket összegyűjtötték ezen a bolygón, és csak arra vártak, hogy alkothassanak maguknak egy Tervezőt aki összerakja őket, amihez szükségük lett volna gyerekekre, ugyanis az ő agyuk a legalkalmasabb erre. A Doctor épp hozott magával kettőt akik megfeleltek a célnak, de a Tervező talált magának egy annál is jobbat, egy időúr agyát.

4168770-high-doctor-who-series-7b

A Doctor kész feláldozni magát, a Tervező kész feláldozni a gyerekeket, az emberek készen állnak feláldozni a bolygót, Clara készen áll feláldozni az emberiséget. Az így kialakult patthelyzetet nem is lehetne mással eldönteni, mint egy igazi sakkjátszmával. Azt tudjuk, hogy a Doctor elég jó ebben (láttuk már élő sakkot játszani), de most ő és az ellenfele egyazon agyon osztoznak, és miközben a Tervező külső egységet is felhasználhat, addig a Doctornak nincs más, csak a saját, megosztott tudata. Esélytelen, hogy nyerjen. Egy szabályos játékban mindenképp az lenne, de a Doctor nem mondta, hogy végig betartja a játékszabályokat, csak azt, hogy megnyeri ezt a csatát.

drwho_050913_1600

Végül nem teljesül a “senki nem hal meg” terv, és nem marad el a bolygó felrobbantása sem, hiszen egy háborúban nincsenek nyertesek, csakis vesztesek. A veszteségek csökkentése pedig áldozatokkal jár. Egy királynő két gyermekért, galaxisok az univerzumért, emberéletek a Birodalomért, és egy császár sorsa a döntésekért, amiket meg kell hoznia.

nisdw111

Oszd meg másokkal is!